Artikel
Kerkenpad in de regio

Regio - Dit jaar vindt voor de 25e keer Klein Kerkenpad plaats in Zuidoost-Drenthe. Op 21 juli en 4 augustus zijn kerken in Coevorden, Dalen, Oosterhesselen, Sleen, Aalden, Zweeloo en Gees geopend van 10.00 tot 16.00 uur geopend. De kerken variëren in grootte, stijl en ouderdom. Dat maakt het bezoeken van deze kerken al interessant.


Naast activiteiten waaraan bezoekers kunnen deelnemen, zijn er exposities van schilderijen en keramiek, maar ook van oude doopjurken en tegeltjeswijsheden. Het orgel wordt bespeeld door eigen organisten, maar bezoekers krijgen ook de mogelijkheid het orgel te bespelen. In elke kerk ligt een auto-/fietsroute, waarop de kerken staan aangegeven. Bezoekers kunnen meedoen aan de ‘rode draad’-puzzel. De oplossing kan worden ingeleverd in de kerk waar een vesperdienst wordt gehouden. De winnaar krijgt een leuk aandenken. De afsluitende vesperdienst begint om 16.30 uur. Op 21 juli is die in de hervormde kerk in Oosterhesselen en op 4 augustus in de gereformeerde kerk in Gees. (Bron: Coevordern HuisAanHuis)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto