Artikel
28 juli Cultuur-Historische Wandeling

Op donderdag 28 juli organiseert TIP Zweeloo een unieke cultuur-historische dorpswandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden.

Een gids vertelt u over de geschiedenis van het Kunstenaarsdorp Zweeloo en het werk van de vele schilders, die vanaf midden 18e eeuw in deze prachtige omgeving gewerkt hebben (o.a. van Gogh en Liebermann). We maken een wandeling langs een meer dan 100 jaar oude smederij, een 13e eeuws kerkje en voormalige opgravingslocaties. Verder lopen we over eeuwenoude landweggetjes door het mooie natuurgebied de Stroeten en het stroomdallandschap van de Aelderstroom naar Oud Aalden. Daar zien we de schilderachtige Saksische boerderijen rondom één van de mooiste brinken van Drenthe.

 

 

Kosten € 4.00 p.p., kinderen tot 12 jaar € 2.00. Aanmelden vóór 11.00 uur bij het Toeristisch Informatiekantoor Zweeloo, telefoon: 0591-372299 of per e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

Vertrek: 14.00 uur vanaf het TIP kantoor, Hoofdstraat 8 in Zweeloo.

De wandeling duurt ongeveer 2 uur en gaat door bij voldoende deelname.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto