Artikel
Wezup wint Dorpenzeskamp

Aalden – Wezup is maandagavond winnaar geworden van de traditionele dorpenzeskamp. De jeugdige ploeg sleepte 27 punten in de wacht. Twee meer dan naaste rivaal Aalden, dat net als vorig jaar genoegen moest nemen met de tweede plaats. Benneveld legde met 21 punten beslag op de derde plaats. Meppen greep naast het podium en werd vierde. Zweeloo sloot de rij op plaats vijf. Wezuperbrug kon dit jaar geen representatief team op de been brengen en had zich afgemeld. De zeskamp vormt jaarlijks de opmaat voor de Zweelermarkt, die nog tot en met woensdagavond op de Brink van Oud-Aalden op het programma staat.

Voordat het feestgedruis maandagavond echt van start kon gaan, traden deelnemers uit de dorpen van de voormalige gemeente Zweeloo in de hof van de familie Frensen tegen elkaar in het strijdperk. Een traditie die terugvoert naar het begin van de jaren zeventig. Sportiviteit en gemoedelijkheid viert hoogtij op de zeskamp, maar een gezonde rivaliteit is er wel degelijk. De 40e editie leverde als vanouds weer een aantal spectaculaire en hilarische momenten op. Allemaal spelactiviteiten naar een idee van het jaren '60- en '70 zo roemrijke tv-programma 'Spel Zonder Grenzen'. En nog steeds blijken deze vermakelijke spelonderdelen het goed te doen. Thema's als kracht, behendigheid en snelheid stonden net als voorgaande jaren centraal.

 

De Zweelermarkt is en blijft populair en kan zich bovendien al vele jaren verzekeren van het bezoek van de deelnemers van de Drentse Fiets 4daagse. Dit jaar is dat niet anders, want ook dinsdag en woensdag koersten er weer een aantal routes van dit populaire fietsevenement door het dorp.

Bron: Coevorden HuisAanHuis

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto