Artikel
Maak kennis met het bijzondere verhaal van de Hondsrug

Nieuw Dordrecht – De Hondsrugacademie, onderdeel van het project Geopark de Hondsrug,  organiseert vanaf 4 oktober a.s. in de gemeente Emmen een lezingenserie over het oostelijk deel van Drenthe. Later in het jaar en begin volgend jaar volgen lezingenseries in de gemeenten Coevorden, Borger-Odoorn en het Hunzegebied.

Wie kent de Hondsrug niet? Maar wie kent het bijzondere verhaal van de Hondsrug? Een aardkundige geschiedenis van miljoenen jaren en een menselijke geschiedenis van meer dan 5000 jaar. In een serie van vijf lezingen door inspirerende docenten wordt men ingeleid in de geschiedenis van het oostelijk deel van Drenthe, niet alleen over de Hondsrug zelf, maar over het hele oostelijk deel van Drenthe, van Coevorden tot Groningen.

 

De lezingenserie start op dinsdag 4 oktober a.s met het thema Heel veel keien; De geologie van de Hondsrug. De andere bijeenkomsten zijn op 11, 18, 25 oktober en 1 november met thema’s: “Van hunebedden en Heerwegen; De Hondsrug als verbindingsroute”, “Boeren op en naast de Hondsrug; De landbouwgeschiedenis van het zand en van het veen”, “Turf en kanalen; De geschiedenis van het veengebied van Zuidoost-Drenthe”, “Puur natuur; Van bomen en boswachters en nog veel meer”.

 

De eerste lezingenserie wordt op 5 november a.s. afgesloten met de excursie: Op zoek naar de Hondsrug. Een excursie per bus langs bijzondere plekken.

De lezingenseries zullen plaatsvinden in alle vijf Drentse gemeenten die meedoen in het Geopark de Hondsrug project. Te weten; Hunzegebied (va. 8 november 2011) Gemeente Coevorden (va. 10 januari 2012) en Borger-Odoorn (va. 20 maart 2012).

De eerste serie (4 oktober t/m 5 november a.s.) start in de gemeente Emmen, in het gloednieuwe Studiecentrum en Rariteitenkabinet Collectie Brands Heerenstreek 11, Nieuw-Dordrecht. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de unieke collectie daar.

 

Deelname aan de lezingenserie bedraagt vijftig euro. Dit is inclusief 5 lezingen en een excursie. Per lezingenserie kunnen veertig geïnteresseerden deelnemen. Aanmelden is daarom noodzakelijk en kan bij  Projectbureau de Hondsrug; Pascalle van Riel (E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ,of Cathrien Posthumus (E: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ,  Voor meer informatie kan men terecht op www.geoparkdehondsrug.eu/hondsrugacademie.

 

 

Dit project is mede mogelijk gemaakt door de Europese Unie, Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland, KOERS NOORD en door het ministerie van ELI.

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto