Artikel
Popgroep Swelter opent seizoen Sweel Cultureel

De Zwolse popgroep Swelter geeft op vrijdag 23 september op uitnodiging van Sweel Cultureel en Tante Sweel een optreden in de bistro aan de Hoofdstraat 15 in Zweeloo. Het optreden begint om 21.30 uur.

Swelter is inmiddels landelijk en ook internationaal doorgebroken. Wat de bezoekers voorgeschoteld krijgen is een melancholieke gitaarpop die prettig in het gehoor ligt. De antecedenten die de indiepopband uit Overijssel kan overleggen zijn behoorlijk indrukwekkend te noemen. Swelters debuut-cd Songs of Distance die in het voorjaar van 2009 uitkwam is bijzonder goed ontvangen. De plaat kreeg zowel in binnen- als buitenland louter positieve recensies en single ’Saddest Meal’ prijkte liefst tien weken lang trots op de Kink40-lijst van KinkFM. Inmiddels legt Swelter de laatste hand aan een tweede album. Met ruim 100 optredens in drie jaar, waaronder in Tivoli en Paradiso en op gerenommeerde festivals als Eurosonic, Oerol, Metropolis en Bevrijdingsfestival, laat Swelter ook live heel duidelijk zien waarom de band niet alleen in Overijssel, maar in heel Nederland zijn sporen flink aan het verdienen is. Je gaat er dus even goed voor zitten als de Zwollenaren het podium bestijgen. Bezetting van Swelter: Bart Drost (zang, gitaar, mondharmonica, samples), Erik Delobel (gitaar), Gelke Boontje (viool, toetsen, zang), John Zoet (bas, zang) en Rob Ahlers (drums). Voorverkoop toegangskaarten: wo. t/m zo. vanaf 15.30 uur bij bistro Tante Sweel 10 euro incl. twee consumpties. Kaartverkoop aan de kassa: toegangsprijs 12,50 euro incl. twee consumpties. Kijk voor meer info op: www.swelter.nl en www.sweelcultureel.nl

Bijschrift foto: De Zwolse popgroep Swelter is landelijk en ook internationaal doorgebroken. Op vrijdag 23 september geeft Swelter een optreden in bistro Tante Sweel in Zweeloo. (Eigen foto)

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Willekeurige foto