Zweeloo Digitaal
Frensenhoes


Zaterdag 30 april 2016; het Frensenhoes in Meppen ‘hef de deuren lös’!!

Er was eens ...

lang geleden, in Meppen, een klein dorp in Drenthe, een boerenzoon. Deze boerenzoon, Jan, had een droom; hij wilde timmerman worden. In 1906 maakte hij een werkbank en op de ‘deel’ in de boerderij  van zijn ouders begon hij met zijn werk.  In 1916 bouwde Jan in Meppen een timmerwerkplaats op de huidige locatie. Deze bestaat dit jaar dus 100 jaar!

 
Open Monumentendag 2015 Frensenhoes!

Ook bij Het Frensenhoes in Meppen is deze zaterdag weer veel te beleven!!!

Een wagenwiel .. we leggen uit (en laten zien) hoe een wagenwiel gemaakt wordt. We hebben oude gebruiksvoorwerpen .. inmiddels bekend van voorgaande jaren; de oude en bijzondere gebruiksvoorwerpen waarvan af en toe bijna niet te raden is wat de bedoeling ervan is (geweest)

 
Zaterdag 27 juni 2015 in Het Frensenhoes in Meppen

Open middag in Het Frensenhoes

Er was eens .... lang geleden, in Meppen, een klein dorp in Drenthe, een boerenzoon. Deze boerenzoon, Jan, had een droom; hij wilde timmerman worden. In 1906 maakte hij een werkbank en op de ‘deel’ in de boerderij van zijn ouders begon hij met zijn werk. In 1916 bouwde Jan in Meppen een timmerwerkplaats, een woonhuis, trouwde en kreeg een zoon, Jan Willem, die in de voetsporen van zijn vader trad.  In de timmerwerkplaats deden ‘moderne’ houtbewerkingmachines in de eerste helft van de 20e eeuw hun intrede en ze werd uitgebreid met een houtzagerij ...

 
Het Frensenhoes in Meppen hef ok in 2015 de deuren lös!

Noteer alvast de volgende zaterdagmiddagen in uw agenda of op de kalender:

30 mei; 27 juni*; 4, 11, 18 en 25 juli; 1, 8, 15, 22 en 29 augustus, 17 en 24 oktober 2015.

Op deze zaterdagmiddagen (van 13.00 uur tot plm. 16.00 uur) staan de deuren van Het Frensenhoes in Meppen voor u open! We geven u graag een rondleiding, de machines in de authentieke timmerwerkplaats doen hun werk en we zagen bomen tot planken. Er is veel te zien en de entree is gratis en ‘veur niks’.

Op een aantal van deze middagen is ook de expositie ’70 jaar vrijheid in Zweeloo’ in De Gaanderij, het onderkomen van de Historische Vereniging Zweeloo bij Het Frensenhoes, te bezoeken.

 
Het Frensenhoes nodigt Tafeltje Dekje uit
Afgelopen zaterdag heeft op uitnodiging van Het Frensenhoes en de Historische Vereniging Zweeloo een aantal vrijwilligers van Tafeltje Dekje een bezoek gebracht aan Het Frensenhoes in Meppen.

Dit als blijk van dank en waardering voor het mooie geldbedrag dat onlangs van de commissie Tafeltje Dekje werd ontvangen. Het bedrag zal worden aangewend voor het te vernieuwen cementhok. Deze is nodig aan vervanging toe.

Bijschrift foto:Tinus Bouwmeester (l) en Ton de Rooij schudden elkaar de hand met een wederzijds dankjewel. Bouwmeester deed dat voor de geste van de rondleiding én De Rooij voor de mooie donatie van Tafeltje Dekje. (Eigen foto)

 
<< Start < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 3

Zoeken in de site

Willekeurige foto