Zweeloo Digitaal
Sp.Zweeloo


Bert Wiebing traint Sportclub Zweeloo

 

ZWEELOO/EMMEN - Bert Wiebing is na de winterstop de nieuwe trainer van zaterdag vierdeklasser Sportclub Zweeloo. De Emmenaar tekent voor de tweede seizoenshelft en het voetbaljaar 2013-2014. De oud-voetballer van FC Groningen en SC Veendam - hij speelde in de jaren tachtig in de eredivisie met deze clubs - volgt interim-trainer André Pol op. Oud-eerste elftal speler Pol hielp zijn club Zweeloo uit de brand na het vertrek van coach Johan Knoll, begin oktober.
Wiebing trainde zaterdag vijfdeklasser SV Twedo uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord tijdens de seizoenen 2010-2011 en 2011-2012. Twedo was zijn eerste klus als hoofdtrainer.

Wiebing komt oorspronkelijk uit Wezup, dat op een steenworp afstand van Zweeloo ligt. Hij begon met voetballen bij zondagclub ZBC uit Zweeloo. Later verkaste de vijftiger naar VV Emmen.

 
Trainer-coach Sportclub Zweeloo levert contract in

 

Trainer-coach Johan Knoll en Sp. Zweeloo zijn per direct uit elkaar. De 41-jarige oefenmeester uit Meppel heeft maandagvond zijn contract ingeleverd. Johan Knoll heeft de selectie van Sp. Zweeloo, dat in de 4e klasse C na vijf competitiewedstrijden met twee punten op de 13e plaats staat, voor het tweede seizoen onder zijn hoede. De spelersgroep is maandagavond door het bestuur over het besluit van Knoll geïnformeerd. De zaterdagclub uit Zweeloo zoekt nu naar een opvolger.  
 
Tien wedstrijden gespeeld, drie punten.

Na het glorieuze kampioenschap vorig seizoen, acteren de dames van Sportclub Zweeloo dit seizoen tot dusver teleurstellend in de derde klasse. Tien wedstrijden zijn er inmiddels gespeeld en de teller staat voor het team van leider Einte Euving en trainer Jan Pol op slechts drie punten.

 

 
Sportclub Zweeloo start de competitie in 4D op bezoek bij VVAK

Liefst zeven keer op rij startte Sportclub Zweeloo de competitie met een thuiswedstrijd, maar op zaterdag 3 september zal dat anders zijn. De ploeg van de nieuwe trainer Johan Knoll gaat dan op bezoek in Kerkenveld bij VVAK (sportpark ‘t Zandmeer) voor het eerste duel in 4D. Voetbal Vereniging Alteveer Kerkenveld is de nieuwe club van de vorige hoofdtrainer van Sportclub Zweeloo: Hans Pullen. Tijdens de laatste zes seizoenen eindigde VVAK nooit lager dan negende als vierdeklasser.

 
Sportclub Zweeloo tegen SVBO za., SV Mussel en NKVV in voorronde beker

Zaterdag vierdeklasser Sportclub Zweeloo speelt in de voorronde van het bekertoernooi tegen vijfdeklasser SVBO zaterdag (Barger-Oosterveld), nieuwbakken zaterdag derdeklasser SV Mussel en streekgenoot NKVV (zaterdag vijfdeklasser uit Dalerpeel, red). Als alles bij het ‘oude’ blijft, stoot alleen de poulewinnaar door naar de eerste knock-out ronde.

Opvallend genoeg trof Zweeloo vorig seizoen ook al de Nieuwe Krimse Voetbal Vereniging tijdens de poulefase, maar dan wel buitenshuis. Het speelschema (onder voorbehoud) voor Zweeloo (Groep 1, poule 41) is als volgt.

 
<< Start < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Pagina 1 van 10

Zoeken in de site

Willekeurige foto