Kunst en cultuur
Nieuws


Draaiorgelmuziek is gezellig, vrolijk en aanstekelijk

Deze mening delen Teun en Ria Oosting zeer zeker. Vanuit hun garage aan de Marsstukken klinken regelmatig Hollandse hits als “Daar komt Swiebertje” en “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren”.

Teun en Ria, net terug uit Thun (Zwitserland) waar ze een draaiorgelfestival hebben bezocht, vertellen enthousiast over hun beider hobby. Op deze festivals komen diverse orgeldraaiers uit geheel Europa en soms ook daarbuiten. Daar staan dan ongeveer tussen de 100 en 200 draaiorgels te spelen. Dit zijn orgels in de maten van een buikorgel tot aan het grootste concertorgel van de wereld.

 

 
Linze van der Veer wint de hoofdprijs

De verloting van Oes Eig’n Kraantien vorige week dinsdagavond trok als gewoonlijk weer veel belangstelling. En ook traditiegetrouw duurde het wel even voordat alle prijzen bekend waren. De hoofdprijs, een midweek of weekend weg bij Landal Greenparks, ging uiteindelijk naar Linze van der Veer uit Aalden.

 
Braadworst na braadworst op de Zweelermarkt

Vooraf was Henk Hindriks al de torenhoge favoriet bij de bookmakers. Concurrentie zou er nauwelijks zijn voor deze imposante man uit Aalden, daar was bijna iedereen wel van overtuigd. Alleen hij en niemand anders zou de eerste kampioen “braadworst eten” worden.

 
Jubileumconcert Shantykoor The Sweel Singers 8 Oktober

Shantykoor The Sweel Singers, uit Zweeloo, bestaat tien jaar. Op zaterdag 8 oktober geeft het koor een jubileum concert in de Zwerfkei te Gees. Toegang gratis.

Medewerking wordt verleend door de Stroomdalkapel uit Zeegse. De Stroomdalkapel telt twintig muzikanten. De kapel speelt voornamelijk Tjechische Volksmuziek. Heel bekend is de Egerländer muziek. Deze muziek heeft een eigen gezicht gekregen vooral door de invloed van wijlen Ernst Mosch en zijn Egerländer muzikanten. Ook brengt de Kapel een aantal nummers met gezang ten gehore. In 2006 werd de Kapel uitgeroepen tot de beste kapel van het concours. De Kapel staat onder leiding van Kapelmeester Barteld Luning.

 

Shantykoor The Sweel Singers, onder leiding van Jochem Weggemans, zal een aantal nieuwe nummers ten gehore brengen.

 

 
Wezup wint Dorpenzeskamp

Aalden – Wezup is maandagavond winnaar geworden van de traditionele dorpenzeskamp. De jeugdige ploeg sleepte 27 punten in de wacht. Twee meer dan naaste rivaal Aalden, dat net als vorig jaar genoegen moest nemen met de tweede plaats. Benneveld legde met 21 punten beslag op de derde plaats. Meppen greep naast het podium en werd vierde. Zweeloo sloot de rij op plaats vijf. Wezuperbrug kon dit jaar geen representatief team op de been brengen en had zich afgemeld. De zeskamp vormt jaarlijks de opmaat voor de Zweelermarkt, die nog tot en met woensdagavond op de Brink van Oud-Aalden op het programma staat.

 
<< Start < Vorige 151 152 153 154 155 156 157 158 159 160 Volgende > Einde >>

Pagina 151 van 173

Zoeken in de site

Willekeurige foto