Kunst en cultuur
Nieuws


Ria Vollebregt in het zonnetje gezet.

Als alt bij De Loozangers zong Ria alle dinsdagavonden haar partijtje mee en ze heeft ook nog enige jaren een belangrijke bestuursfunctie binnen het koor vervuld.

Helaas, door omstandigheden kan ze nu niet meer zingen en ook piano spelen zit er niet meer in. Omdat Ria het koor zo’n warm hart toedroeg en toedraagt, heeft ze het besluit  genomen om haar nog in prima staat verkerende piano aan het koor te schenken.

 

 
Sweel über der grenze

met dank aan Jan Warmolts

Deze postzegel verscheen onlangs in Duitsland met een afbeelding van Die Rasenbleiche van Max Liebermann. (tante sweel) Een zeer kostbaar schilderij dat in het Wallraf-Richartz museum in Keulen hangt.

04.12.2012 Briefmarken und Sammlermünzen

 

Sondermarken Januar 2013                                                                                                  

Serie "Deutsche Malerei" Max Liebermann - Die Rasenbleiche

  

 
Sweelpop, de vijfde naam

 

De vijfde naam die we bekend maken:
GIMME SHELTER

De beste Rolling Stones coverband van Nederland. Zo wordt Gimme Shelter uit Emmen vaak gekwalificeerd. Eén ding hebben de twee bands in ieder geval gemeen. Beiden zijn ‘still going strong’. The Rolling Stones zijn al 50 jaar actief, Gimme Shelter doet het met de helft. Robert van der Lippe en Marco Geerdink (de ‘glimmer twins’ van Emmen) brengen de nummers van The Stones met veel passie en gedrevenheid. Tijdens elk concert geven ze zich helemaal. Zanger Robert van der Lippe vindt dat ook niet meer dan normaal. “Als je op een podium staat moet je altijd alles geven. Daar heeft het publiek recht op. Bovendien zijn we allemaal Stones-gek.”.

 
Restauratie kerkorgel Nederlands Hervormde Kerk.

Reeds vanaf het jaar 1902 beschikt het Zweeler kerkje over een Proper orgel.

Dit orgel bevond zich toentertijd in een kerk in Friesland en was voor die kerk eigenlijk te klein. Voor de prijs van 1.300 gulden kon de kerk in Zweeloo dit orgel kopen. Dat was in die tijd heel veel geld en omdat Zweeloo in eerste instantie maar 1.000 gulden te besteden had, werd er een regeling getroffen met de orgelbouwer, hij kwam zes jaar achtereen 50,00 gulden innen bij de kerk in Zweeloo.

 

 
Koning(inne)dag 2013

Na de aankondiging van Koningin Beatrix dat zij afstand zal doen van de troon op 30 april 2013 ten gunste van haar zoon Willem-Alexander, werden overal in het land door de besturen van Oranjeverenigingen de koppen bij elkaar gestoken omdat de vraag daardoor ontstond: “Wat te doen met Koninginnedag 2013?”

 

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 142 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto