Kunst en cultuur
Nieuws


Tiedverdrief brengt ‘n Opa um in te liesten’ op de planken

Toneelvereniging Tiedverdrief uit Zweeloo speelt vrijdag 1 en zaterdag 2 maart a.s. de jaarlijkse uitvoering in dorpshuis De Spil. Tijdens de twee toneelavonden wordt het blijspel ‘n Opa um in te liesten’ opgevoerd. Het stuk van de Duitse auteur Bernd Gombold is vertaald in dialect en bewerkt door Ben ten Velde uit Nieuw-Dordrecht. Het blijspel speelt zich af in bejaardentehuis De Zonnestraal. Het leven van de bewoners is bepaald geen pretje. Jan Stokvis één van de bewoners komt in verzet. Hoofdzuster Amalia is er alleen maar op uit zo veel mogelijk geld te verdienen. Jan heeft veel steun aan zijn kleindochter Sjoukje.

 
S.V. Willem Tell wil nieuwe leden aan zich binden

Willem Tell uit Zweeloo wil graag nieuwe enthousiaste leden aan zich binden. Op woensdagavond kunnen belangstellenden nader kennismaken met alle facetten van de kruisboogsport en het buksschieten. Promotie is volgens Roelof Kroeze en Carina Hessels van SV Willem Tell belangrijk, want aanwas van nieuwe leden en vooral jeugdige talenten is essentieel. ‘Om het ledenaantal een stimulans te geven hebben we deze korte competitie, waarbij kennismaking en sfeerproeven voorop staan, op touw gezet. Bovendien maken deelnemers kans op het winnen van fraaie prijzen. Uiteraard hopen we dat men zich na afloop van de competitie definitief bij onze club gaat aanmelden.’

 
Zwembad Zweeloo werkt aan alternatief reddingsplan

Het bestuur van Zwembad Zweeloo lanceert op korte termijn een alternatief reddingsplan. Het vorig jaar onder de noemer Vrienden van Zwembad Zweeloo uitgedacht concept blijkt niet haalbaar. Het reddingsplan behelsde een jaarlijkse vaste bijdrage van de huishoudens in de voormalige gemeente Zweeloo. In deze bijdrage waren abonnementskosten ingegrepen en de deelnemende huishoudens zouden recht hadden op belastingteruggaaf voor een gedeelte van de inbreng. Dit zou mogelijk zijn omdat het zwembad in Zweeloo een ANBI-status zou krijgen. ‘Nu we een aantal maanden verder zijn is gebleken dat dit niet haalbaar is’, zo zegt het bestuur in een reactie.

 
De derde naam die we bekend maken:

DJ ROY

Hij is DE RODE DRAAD van de avond. Roy Keuter, 28 jaar en nog steeds onderweg, maar hij heeft zijn sporen verdient in de Nederlandse feest top! In 2007/2008 is hij uitgeroepen tot populairste party DJ van Nederland! Roy geniet van zijn vak. Dit is ook zijn grootste kracht. Bijna heel Europa heeft hij al aangedaan met zijn enthousiasme. Hij draaide 2x op het aller grootste apres ski evenement van Europa ‘Go Apres Ski’ voor 20.000 mensen. Ook draait hij standaard de hete zomers in Salou, Gran Canaria en Mallorca. En in de koude winters verwarmt ie de Nederlandse feestbeesten in Oostenrijk en Frankrijk. Dit feestbeest is niet te temmen!

 

 
Met zo’n jong bestuur kan de Boermarke Aalden nog tijden vooruit…

Februari is traditiegetrouw de maand waarin de jaarlijkse markevergaderingen van de Zweeler boermarkes plaatsvinden. Nog niet zo heel lang geleden waren dit drukbezochte vergaderingen van ’s morgens tien tot ’s middags vier uur met tussen de middag snert en roggebrood met spek.

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 144 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto