Kunst en cultuur
Nieuws


Overheerlijke traditie in ere gehouden door Bakkerij Kuijer.

De laatste zaterdag van oktober staat traditiegetrouw bij Bakkerij Kuijer in het teken van oliebollen bakken. Ook afgelopen zaterdag was het weer zover. Veel inwoners van Aalden en omgeving haalden snel even een zak heerlijke oliebollen met of zonder krenten.

Voor AHA even de gelegenheid om bakker Kuijer te vragen waar deze traditie eigenlijk vandaan komt.

 
Ab Hegen, het vervolg

Ruim een half jaar geleden hebben wij in OEK aandacht geschonken aan het thrillerdebuut van Ab Hegen. Op 68-jarige leeftijd debuteerde de thans in Dalen wonende oud-Wezuper met de spannende thriller “Het Huber Mysterie”. Centraal hierin staat de vrijheidsstrijd van de Italiaanse provincie Südtirol.

Omdat we benieuwd waren naar het aantal verkochte boeken tot dusver, informeerden we deze week even bij Ab Hegen naar de stand van zaken.

 
Een raadselroute door de bibliotheek

Tijdens de Kinderboekenweek (met het thema Superhelden) werden in de bibliotheek van Aalden verschillende activiteiten georganiseerd. Één van deze activiteiten was een leuke raadselroute. AHA zag in deze periode veel kinderen met pen en papier door de bibliotheek struinen om allerlei vragen op te zoeken en deze zo goed als mogelijk te beantwoorden.

 

 
Het verhaal van de Hondsrug

Borger - Geopark de Hondsrug organiseert in het kader van de eerste
lezingenserie van de Hondsrugacademie op zaterdag 5 november a.s.
vanuit Nieuw Dordrecht een busexcursie door het Hondsruggebied.
Onderweg worden stops gemaakt bij plekken met een bijzonder verhaal.

 
cultuur-historische wandeling

Op woensdag 26 oktober organiseert het Toeristisch Informatiekantoor Zweeloo een cultuur-historische wandeling door het kunstenaarsdorp Zweeloo en door Aalden.

Een enthousiaste gids vertelt over het leven van vroeger en nu in beide dorpen, waarbij de beroemde schilders niet vergeten worden.

U komt langs prachtige Saksische boerderijen, een 13e eeuws kerkje en door een uniek natuurgebied. De wandeling duurt ongeveer 2 uur.

Vertrek om 14.00 uur vanaf het TIP kantoor, Hoofdstraat 8 in Zweeloo. Kosten € 4,00 p.p., kinderen betalen € 2,00.

Bel voor inlichtingen en aanmeldingen 0591-372299 of mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 144 van 173

Zoeken in de site

Willekeurige foto