Kunst en cultuur
Nieuws


winterwandeling 29 december a.s.

uitnodiging Winterwandeling Zweeloo e.o.georganiseerd door en in samenwerking met TIP Zweeloo en Magisch Drenthe

klik op de bijlage voor meer informatie, en meld u aan.

 
Theater te Water geeft voorstelling in Wezup

Wezup / Zweeloo - Theater te Water is al jarenlang een vast onderdeel van het seizoensprogramma van Sweel Cultureel. Op donderdag 20 december a.s. geeft het populaire theatergezelschap een optreden in café-restaurant Hegen in Wezup. Opgevoerd wordt de nieuwe voorstelling ‘Een Blijvertje’.


Bertus staat in de klompen van zijn vader voor de boerderij. 

 
Theater te Water geeft voorstelling in Wezup

Wezup / Zweeloo - Theater te Water is al jarenlang een vast onderdeel van het seizoensprogramma van Sweel Cultureel. Op donderdag 20 december a.s. geeft het populaire theatergezelschap een optreden in café-restaurant Hegen in Wezup. Opgevoerd wordt de nieuwe voorstelling ‘Een Blijvertje’.


Bertus staat in de klompen van zijn vader voor de boerderij. Zijn moeder kijkt door het raam. Bertus heeft geen vrouw. Daar wordt over gepraat, gespeculeerd en geroddeld. En moeder heeft niet het eeuwige leven. Zij vindt dat er wat moet veranderen en besluit ziek te worden. 

 
Kookboek ‘Vier seizoenen stamppot’ smaakvolle Aalder productie

 

Voor Kim Been uit Aalden en Werner Drent uit Hoogezand kent stamppot geen geheimen meer. Deze week verschijnt van hun hand het kookboek ‘Vier seizoenen stamppot’.

Het eerste kookboek, Stamppot, het hele jaar door, kwam in 2010 uit en was binnen een tijdsbestek van drie maanden uitverkocht. Nu zijn dezelfde recepten, van stamppot-expert Werner Drent opnieuw gebundeld. Anita van Veen, van Studio Bodaan, heeft het boek geheel opnieuw vormgegeven en geïllustreerd. Het is een eigen uitgave van Kim Been (kImages fotografie en styling). Al met al is het boek dus voor een groot gedeelte een Aalder productie geworden.


 
Wereld(s) koken, Hemelse smaken

 

Op dinsdag 20 november werden al voor de 5e keer in de keuken van de Heeren van Alede wereld-gerechten gekookt. Dit keer was een groep Iraanse vrouwen uitgenodigd en tussen hen waren enkele vrouwen uit Zweeloo actief.

Dit Wereld Koken, een initiatief van Marjan Nijenbanning, is door het COA, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers, omarmd. “Ons beleid is er op gericht de bewoners van ons AZC in contact te laten komen met de lokale bevolking,” aldus locatieleider mevrouw Thea Bosma-van der Molen, op de 20e ook enige tijd aanwezig. “Het is fijn voor onze bewoners als zij in het dorp bekende gezichten tegenkomen. En dit koken is een activiteit bij uitstek waarbij mensen hun talenten kunnen tonen en men wederzijds met elkaar in contact kan komen. Wij zijn blij met deze lokaliteit waar voldoende keuken- en eetruimte is.”

 

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 146 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto