Kunst en cultuur
Nieuws


Dorpswandeling kunstenaarsdorp Zweeloo e.o.

 

24 oktober a.s. staat er wederom een wandeling rondom en door het kunstenaarsdorp Zweeloo gepland.

de route is ca. 6,5 km en start vanaf 14.00 uur bij de TIP te Zweeloo

voor meer informatie en opgave verwijzen we dan ook naar TIP de Zweeloo a.d. Hoofdstraat t/o bistro tante Sweel

 
Zeer geslaagd Open Huis dorpshuis De Spil

 

Even leek het er op, alsof De Spil gedoemd was zijn deuren te sluiten. Het toenmalige bestuur luidde de noodklok, er waren nog te weinig activiteiten om de boel draaiende te houden. Het dorpshuis was niet meer een belangrijke spil in het dorp, het had zijn aantrekkelijkheid verloren en het was dringend noodzakelijk om het tij te keren. Echter, als de nood het hoogst is, is de redding nabij.

Er werd een werkgroep in het leven geroepen, die een plan bedacht om samen met een groot aantal vrijwilligers De Spil nieuw leven in te blazen. En….met succes ! Afgelopen zaterdag was het dan zo ver en werd er Open Huis gehouden om belangstellenden de gelegenheid te geven het resultaat te aanschouwen. En wat was het mooi geworden, een ware metamorfose! Een likje verf had wonderen gedaan en mede door een geldelijke bijdrage van het projectenfonds van de Rabobank en het Stimuleringsfonds Toerisme & Recreatie Zweeloo (VTRB ) is het interieur drastisch gemoderniseerd.

 

 
Najaarsoptreden Vrouwenpopkoor Happy Sound bij Tante Sweel

 

Het programma van Sweel Cultureel is weer gevuld voor 2012-2013. Bistro Tante Sweel in Zweeloo zal op vrijdagavond 19 oktober a.s. het podium zijn voor ons najaarsoptreden

Vrouwenpopkoor Happy Sound zal onder begeleiding van de allround coverband CloseCall diverse nummers ten gehore gaan brengen, apart maar ook samen! Welke nummers dat zijn, blijft nog een verrassing….. 

Vrouwenpopkoor Happy Sound is opgericht in 1994 en bestaat uit enthousiaste vrouwen uit Oosterhesselen en omgeving. Het koor staat vanaf de oprichting onder leiding van Jan Kruimink. CloseCall is een allround coverband met een bijzonder breed repertoire. Een band die draait op muzikale kwaliteit, plezier en vriendschap.

 

 
30e editie Het Zweeler Palet

 

Tijdens de 30e editie van de kunsttentoonstelling Het Zweeler Palet is werk te zien van Anne Tromp (aquarellen), Liesbeth Pauw (schilderijen) en Cora Lameris (keramiek). De expositie in de hervormde kerk van Zweeloo wordt vrijdag 12 oktober om 19.30 uur geopend door Klaas Tromp.

 

Anne Tromp uit Zweeloo heeft jaren gewerkt als chemisch analiste en heeft bovendien onderwijsakten op het gebied van textiele vormen en handenarbeid. In 2007 is ze gaan aquarelleren en schilderen. De onderwerpen die haar het meest boeien zijn vooral luchten, wateren en weerspiegelingen. Ook de omgeving vormt een bron van uitnodigende onderwerpen.

 

 
Kunst uit Aalden schrijft internationale geschiedenis

Reizende kunsttentoonstelling afgesloten

Het project Kunst Schrijft Geschiedenis, dat op 7 september in 2007 op de brink in Oud Aalden van start ging, is afgelopen week afgesloten. 'Kunst Schrijft Geschiedenis' was de noemer van een unieke internationaal reizende kunsttentoonstelling. Het kunstwerk 'Hooghe Aelder', op de brink van Oud-Aalden, vormde het centrale punt van waaruit 'Kunst Schrijft Geschiedenis' werd aangestuurd. 

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 147 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto