Kunst en cultuur
Nieuws


Nieuwe huisvesting Historische Vereniging Zweeloo

 

Op verzoek van OEK vertelt Bert Wubs, voorzitter van het Frensenhoes, iets over de nieuwe huisvesting van de Historische Vereniging Zweeloo boven de houtzagerij van het Frensenhoes in Meppen.

 

 
Trompetters te paard over de Hondsrug: terug naar het jaar 1672

 

Op 26 augustus, tijdens het evenement Het Beleg van Coevorden,  beginnen twee Trompetters van Carel van Rabenhaupt, baron van Sucha, Luitenant-Generaal van het Staatse leger, Bevelhebber van Groningen, Omlanden en Drenthe aan hun drie-daagse tocht over de Hondsrug  om op 28 augustus in Groningen aan te komen.

Per paard leggen zij hun tocht af; op diverse plaatsen op de Hondsrug wordt na trompetgeschal de proclamatie verkondigd:

De legers van de Bisschop van Munster (Bommen Berend) zijn verslagen !!

 

 
Nieuw atelier in Meppen

Toen Beatrix Copier in het begin van dit jaar verhuisde van haar toenmalige woonplaats Huizen naar de Veentiesweg 5 in Meppen, ging voor haar eenreeds lang gekoesterde wens in vervulling, namelijk een eigen atelier.

Het huis werd voorzien van een geheel nieuwe aanbouw en aan de prachtige schilderijen met veel kleur die de wanden sieren en die Beatrix zelf heeft geschilderd, valt in één oogopslag te zien dat ze de schilderkunst tot in alle perfecties beheerst.

Op reeds jeugdige leeftijd volgde ze al verschillende cursussen, o.a. bij de Vrije Tekenacademie in Amsterdam en een jaar bij de Kunstacademie in Haarlem.

 

 
Dorpswandeling Kunstenaarsdorp Zweeloo

 

o.l.v. een gids Woensdag 22 Augustus Vertrek om 14.00 uur van TIP Kantoor Zweeloo

 
Nieuws van Sweel Cultureel

Sweel Cultureel is er in geslaagd Het Byzantynskoor Drenthe, op 30 september,een concert te laten geven in de Gereformeerde Kerk te Aalden. Medewerking wordt verleend door Oleg Morosov en Julia Zaytseva. Aanvang 14:30 uur.Kerk open 14:00. Entree € 10,00.


 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 148 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto