Kunst en cultuur
Nieuws


Moi Meppen op zien Drents

 

Op de 4e dag van RTV Drenthe’s Trektocht was Meppen afgelopen donderdag de eindbestemming. Vanaf halverwege het fietspad Aalden-Meppen werd het team Margriet Benak en Andries Ophof op een oude melkslee, voor deze gelegenheid door een gebrek aan sneeuw op wieltjes, door Ton de Rooij en zijn hulpjes naar de Tiphof getrokken.

 

 
Klein Kerkenpad in Aalden, Zweeloo en omgeving

 

Al voor de 26e keer werd in 8 kerken van de gemeente Coevorden het “Klein Kerkenpad” gehouden. Vele jaren geleden organiseerde de NCRV het programma ‘Kerkenpad’: kerken in een bepaalde omgeving werden opengesteld, met extra’s daarin te zien, waarna van die dag een uitzending op TV volgde.

 
Zeskamp 2012: de beker gaat weer naar Wezup

 

Zo zachtjes aan moet het nu toch wel voor iedereen duidelijk zijn: de sterkste, snelste en slimste zeskampers komen uit Wezup. In 2009 en 2011 waren ze al de sterksten en ook dit jaar werden de atleten uit Wezup winnaar van de traditionele dorpenzeskamp.

Het winnende team van coach Martin Schneider haalde 31 punten. Ruim voldoende voor Meppen (27), Aalden (26), Zweeloo (24), Benneveld (23) en het tweede team van Wezup, de vervangers van Wezuperbrug (15).

 

 
Dorpswandeling 1 mei a.s.

 

Op woensdag 1 mei organiseert TIP Zweeloo een cultuurhistorische wandeling door het schilderachtige Zweeloo en Aalden. Een gids vertelt over de geschiedenis van de dorpen. De wandeling gaat langs een meer dan 100 jaar oude smederij, een dertiende eeuws kerkje en voormalige opgravingslocaties. De tocht van ongeveer 6 km duurt 2,5 uur,gaat langs historische monumentenen door een uniek natuurgebied

Deelname: 4 euro (kinderen t/m 12 jaar  2 euro). Aanmelding en informatie via Toeristisch Informatiekantoor Zweeloo, telefoon: 0591-372299 of per e-mail:  Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.  . Het vertrek van de wandeling (6km) is om 14.00 uur vanaf het TIP-kantoor, Aelderstraat 21, Aalden. De wandeling duurt circa 2,5 uur

 
Zaterdag 28 juli boekenmarkt op terrein bij Aelder Meul

 

Feest voor verzamelaars en boekenverslinders

 

Komende zaterdag vindt aan de voet van de Jantina Helling-molen in Aalden de traditionele boekenmarkt plaats. Van 10.30 uur tot 16.00 uur is een groot scala aan antiquarische en tweedehands boeken te koop. De boekenmarkt, die georganiseerd wordt door de molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul, geldt als één van de grootste in de regio en trekt jaarlijks vele honderden bezoekers. Boekenwurmen en liefhebbers van oude boeken en bijzondere exemplaren komen op het molenterrein in Aalden volop aan hun trekken.

 

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 149 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto