Kunst en cultuur
Nieuws


Prominenten willen zelf sfeer Drentse Fiets4Daagse ervaren

 

Dalen –Wethouder Geert Roeles (Gemeente Coevorden), voorzitter Jan Mastwijk van de Drentse Fiets4Daagse en voorzitter Henk de Jonge van Stichting Dalen Promotie fietsen mee op de laatste dag van de Drentse Fiets4Daagse op vrijdag 27 juli. Zij fietsen die dag de route van 40 kilometer, die door Nieuw-Amsterdam, Emmen en Erm voert.

 

Henk de Jonge had het plan opgevat de heren Roeles en Mastwijk uit te nodigen een dag mee te fietsen vanuit Startplaats Dalen. Zij stemden ermee in op voorwaarde dat De Jonge (ter promotie van zijn dorp) ook zelf meedoet. “Natuurlijk moest ik die uitdaging aannemen”, licht de voorzitter van Startplaats Dalen toe. “Ik ben absoluut geen getrainde fietser, maar met het prachtige zomerzonnetje voor de komende dagen en de ondersteuning van de twee sportieve fietsgenoten gaat het zeker lukken”.

 

 
Erfgoedpenning Coevorden

 

Coevorden is in de geschiedenis altijd een speelbal tussen heersers geweest. Vaak belegert, veroverd, heroverd, platgebrand en herbouwd. Haar bodem is doordrenkt met historie en bloed van soldaten van verschillende volken en naties. Zou men de haan op de toren van de kerk vragen naar waar hij wijst zou hij zeggen: “Ik wijs naar daar, vanwaar de kogels komen en gaan”.

 

 
Muziekdag – De Smeltkroes

Woensdag 18 juli 2012

 

10.30

Opening met liedjes.

 

11.00

Geel en blauwworkshop Boomwhrekkers met Lisette en Marco.

Oranje en Groen workshop Djembé met Marlen

11.45

Alle groepen komen samen. We laten aan elkaar zien wat we                                geleerd hebben. Daarna wisselen we even van activiteit.

12.15

Afsluiting met liedjes van Marco Geerdink , Marlen Davers en Lisette Schriever

 
Veel vertier tijdens Zweelermarkt 2012

Van maandag 23 t/m woensdag 25 juli vindt voor de 41e keer de Zweelermarkt plaats op de Oude Brink in Oud Aalden. Het programma biedt voor jong en oud leuke activiteiten, waaronder een dorpenzeskamp op maandag, kaart- en bingomiddag voor senioren op dinsdag en op woensdag een kindermiddag met de (jeugd)brandweer. Alle avonden is er muziek in de feesttent. Op maandagavond is er een drive-inn show met karaoke. Dinsdag overdag treden Henk-Jan Tangenberg en de Sweelsingers op tijdens de warenmarkt. ’s Avonds is er live muziek in de feesttent met medewerking van John Haze en woensdagavond wordt de Zweelermarkt afgesloten met een spetterend optreden van de feestband Melrose.

 

 
Musical “Start” op Schutse geweldige prestatie

 

Tine Gé Demmer van De Schutse zag de haar leerlingen schitteren

 

Na weken van oefenen, voorbereiden, repeteren en het zorgen voor de benodigde outfits en attributen voor hun rol, waren de kinderen van groep 7 en 8 er helemaal klaar voor: de uitvoering van de musical ‘START’.

Op donderdag 5 juli was het eindelijk zover. Om 9.45 uur arriveerde de bus die de eregasten van De Korenhof bracht. Na een kopje koffie nam iedereen zijn/haar plekje in de zaal in en kon het feest beginnen. Ook de kinderen van groep 8 van de Anwende waren uitgenodigd.

 
<< Start < Vorige 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Volgende > Einde >>

Pagina 150 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto