Kunst en cultuur
Nieuws


Lammie Hadders (80) zit nog vol energie en levenslust

Scheidend voorzitter kerkenraad heeft hart verpand aan Zweeler kerkje

'Een schitterend monument, een mooie historie en een hechte kerkgemeenschap. Die dingen samen maken dat ik hier heel graag kom', zegt Lammie Hadders (80) uit Benneveld als zij rondwandelt in de Hervormde Kerk in Zweeloo. In september neemt zij afscheid als voorzitter van de kerkenraad. Acht jaar lang was Lammie in deze functie actief en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontplooiing van diverse kerkelijke activiteiten. Om haar verbondenheid te onderstrepen blijft Lammie wel actief binnen de kerkenraad. 'Ik ben nog vitaal, maar het wordt onderhand tijd om wat gas terug te nemen.' En dat doet de geboren en getogen inwoonster van Benneveld met een gerust gevoel, want kerkrentmeester Sophie Zwaans volgt haar op. 'Ik heb veel vertrouwen in de bekwame aanpak van Sophie. Ik draag de voorzittershamer dan ook graag aan haar over.'

 
Gezellige boekenmarkt rond de Aeldermeul.

De molenvereniging Vrienden van de Aeldermeul organiseerde afgelopen zaterdag op het molenterrein in Aalden weer hun jaarlijkse antiquarische en tweedehands boekenmarkt.De boekenmarkt, die in 2003 begonnen is, word ieder jaar steeds drukker bezocht.

 
Draaiorgelmuziek is gezellig, vrolijk en aanstekelijk

Deze mening delen Teun en Ria Oosting zeer zeker. Vanuit hun garage aan de Marsstukken klinken regelmatig Hollandse hits als “Daar komt Swiebertje” en “Ik heb eerbied voor jouw grijze haren”.

Teun en Ria, net terug uit Thun (Zwitserland) waar ze een draaiorgelfestival hebben bezocht, vertellen enthousiast over hun beider hobby. Op deze festivals komen diverse orgeldraaiers uit geheel Europa en soms ook daarbuiten. Daar staan dan ongeveer tussen de 100 en 200 draaiorgels te spelen. Dit zijn orgels in de maten van een buikorgel tot aan het grootste concertorgel van de wereld.

 

 
Linze van der Veer wint de hoofdprijs

De verloting van Oes Eig’n Kraantien vorige week dinsdagavond trok als gewoonlijk weer veel belangstelling. En ook traditiegetrouw duurde het wel even voordat alle prijzen bekend waren. De hoofdprijs, een midweek of weekend weg bij Landal Greenparks, ging uiteindelijk naar Linze van der Veer uit Aalden.

 
Braadworst na braadworst op de Zweelermarkt

Vooraf was Henk Hindriks al de torenhoge favoriet bij de bookmakers. Concurrentie zou er nauwelijks zijn voor deze imposante man uit Aalden, daar was bijna iedereen wel van overtuigd. Alleen hij en niemand anders zou de eerste kampioen “braadworst eten” worden.

 
<< Start < Vorige 161 162 163 164 165 166 167 168 169 170 Volgende > Einde >>

Pagina 169 van 192

Zoeken in de site

Willekeurige foto