.

.

 

.

Kookatelier Joop Zwiep op de zaterdag weer Idylle

 

De ster van het voormalig toprestaurant Idylle in Zweeloo gaat vanaf 1 december a.s. voortaan iedere zaterdag weer flonkeren. Het Kookatelier van de bekende patron-cuisinier Joop Zwiep wordt één dag in de week omgeturnd tot restaurant. ‘De zaterdag is voortaan restaurantdag van het Kookatelier’, aldus Zwiep.

 

De liefhebbers van hoogstaande gastronomie kunnen dan weer als vanouds genieten van de kookkunsten van de topkok uit Zweeloo. ‘In augustus hebben wij drie weken lang het kookatelier omgeturnd tot restaurant. Met iedere week een ander menu. Dat was echt een doorslaand culinair succes. Het weerzien met de vele vaste en vertrouwde gasten van restaurant Idylle was hartverwarmend. De reacties waren zeer bijzonder en hebben mij niet met rust gelaten. Ik moet zeggen dat het restaurant-gevoel vanaf die tijd steeds meer is gaan kriebelen. Dat is dan ook de reden om onze toch al goed gevulde kookagenda uit te breiden met één restaurantdag in de week.’

 

Joop Zwiep bouwde met zijn horecabedrijf in vijftien jaar tijd een gedegen reputatie op. Michelin bekroonde Idylle met een ster en restaurantgids Lekker kwalificeerde het etablissement tot beste restaurant van de provincie Drenthe. In 2007 gooide Zwiep het over een andere boeg en startte met een kookatelier, waar gasten de kans krijgen om onder leiding van de ervaren cuisinier zelf in de potten en pannen te roeren. Ondanks het succes van het kookatelier, er zijn inmiddels veel tientallen kookgroepen geformeerd, bleef Zwiep het gevoel voor de restaurantsfeer koesteren. De topkok hoopt en verwacht dat de vertrouwde huiselijke sfeer van Idylle de gasten weer zal aanspreken. ‘Wij verheugen ons op de komst van vele culinaire liefhebbers op onze vaste restaurantdag van het kookatelier: zaterdag het gehele jaar.’ Idylle is overigens ook 1ste en 2de Kerstdag geopend met een zes gangen Kerstmenu. Kijk voor meer info op: www.kookatelierjoopzwiep.nl

 

Bijschrift foto: De liefhebbers van hoogstaande gastronomie kunnen vanaf 1 december a.s. iedere zaterdag weer als vanouds genieten van de kookkunsten van topkok Joop Zwiep uit Zweeloo. (Eigen foto)

 

De  feiten op een rijtje: Locatie: kookatelier Joop Zwiep, in d’Hof van Idylle, Adres: Kruisstraat 21, 7851 AE Zweeloo; Datum: elke zaterdag, het hele jaar door; Tijd: vanaf 18.30 uur; Inhoud: één menu (vier gangen, per week wisselend) en natuurlijk houden wij rekening met dieet- en niet-wensen (graag kenbaar maken bij de reservering); Prijs: viergangenmenu à € 49,50 per persoon; reserveren:  telefonisch 0591 – 371857 of via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel