.

.

 

.

Stempassen gemeente Coevorden worden op 6 februari verspreid

Burgemeester Bert Bouwmeester stuurt brieven naar alle nieuwe kiezers

Burgemeester Bert Bouwmeester van de gemeente Coevorden stuurt op 6 februari 2010 brieven naar alle nieuwe kiezers in de gemeente. Op 3 maart 2010 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Door brieven te sturen naar iedereen die nog nooit heeft gestemd, hoopt de burgemeester de stemgerechtigden te stimuleren om te gaan stemmen. De brieven worden met de stempassen per post verstuurd.

In de brief wordt uitleg gegeven over het stemrecht, maar ook over wat de gemeenteraad doet. De nieuwe kiezers worden gewezen op de website www.coevorden.nl/verkiezingen met een schat aan informatie over de verkiezingen. Via de website kunnen ze op 1 maart van 19.00-20.00 uur chatten met alle lijsttrekkers. Ook kunnen ze zich aanmelden voor een gratis smsalert. Op die manier worden ze er op 3 maart aan herinnerd dat ze kunnen gaan stemmen.

Burgemeester Bert Bouwmeester: ‘Ik vind het erg belangrijk dat iedereen gebruik maakt van het stemrecht. Helaas staat politiek vaak ver van jongeren af en is de opkomst onder jongeren bij verkiezingen doorgaans laag. Door een brief naar alle nieuwe kiezers te sturen, hoop ik hen te stimuleren om te gaan stemmen.’

De stempassen worden op 6 februari 2010 per post bezorgd onder alle kiezers in de gemeente Coevorden. Mensen die geen stempas hebben ontvangen of de stempas kwijt zijn geraakt, kunnen tot dinsdag 2 maart, 12.00 uur, een vervangende stempas bij het loket Burgerzaken in het gemeentehuis aanvragen. Daarbij dienen ze een geldig legitimatiebewijs mee te nemen. Zonder stempas en geldig legitimatiebewijs kan er niet worden gestemd op 3 maart.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel