.

.

 

.

'Huis van stro en leem' in Meppen wint prijs GroenLinks

 

Het 'Huis van stro en leem' in Meppen heeft de Toekomstprijs van GroenLinks in Zuidoost-Drenthe gewonnen. Initiatiefnemers Stieneke Lucassen en Huub Onland uit Meppen bouwden een bijna volledig zelfvoorzienend huis van stro en leem uit de directe omgeving en met eigen voorzieningen voor de opwekking van elektriciteit en het reinigen van afvalwater.

GroenLinks reikt jaarlijks een wisselprijs uit aan een bedrijf of organisatie voor een initiatief dat bijdraagt aan een beter woon- of werkklimaat in Zuidoost-Drenthe. Andere genomineerden dit jaar waren Klassiek in 't Veen in Valthermond en de Emmer Stichting Poëzie Dichterbij, die het initiatief nam om een gemeentedichter aan te stellen.(Bron: Dagblad van het Noorden)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel