.

.

 

.

Cheryl Bakker uit Meppen wint de eerste Miss Sweel verkiezing

“Ooit, in de vroege middeleeuwen, hadden we de Prinses van Sweel. Zij was een dame van hoge welstand met bijzondere kleding en sieraden. Vanavond komt zij terug, maar dan onder een andere naam en ze is mooier dan ooit: Miss Sweel.”

 

Met ongeveer deze woorden opende spreekstalmeester Wim Oldewening vorige week dinsdag de eerste Miss Sweel verkiezing. De Miss Sweel verkiezing is een initiatief van de Zweelermarktcommissie, die op deze manier probeert vernieuwend te zijn op de traditionele Zweeler Markt. En om maar direct met de deur in huis te vallen, daarin is ze helemaal geslaagd. Zweeloo heeft er weer een geweldig evenement bij met voor het komende jaar een prachtige Miss Sweel, de 23-jarige Cheryl Bakker uit Meppen. In de komende maanden zal zij als Miss Sweel regelmatig bij grote evenementen schitteren, zoals (uiteraard) Sweelpop en de Nederlandse kampioenschappen kruisboogschieten, die eind augustus door Willem Tell worden georganiseerd.

Ging er zondagochtend bij de generale repetitie nog wel eens wat mis, tijdens de finale dinsdagavond was daar niets meer van te merken en werd er door de zes deelnemende meiden een wervelende show neergezet. De roze limo waarin de dames naar de feesttent werden gebracht, de met bloemen gedecoreerde catwalk, de prachtige kleding, de imponerende muziek, de professionele jury, de aanwezigheid van sponsoren en familie en niet onbelangrijk, een bomvolle tent, dit alles gaf de dames zoveel spirit dat er een sfeertje ontstond van “yes, we gaan er voor, we maken er iets moois van”. En, zoals al gezegd, het werd dus ook iets moois. Ongetwijfeld zal dit succes een vervolg krijgen in een Miss Sweel verkiezing 2014. Met Cheryl Bakker dan in de jury.

 

Vier keer moesten Murèl Becker, Rowan Schijff, Julia Oldengarm, Jessica Hilbrands, Cheryl Bakker en Nieke Reinds de catwalk op. In de eerste ronde mochten zij zichzelf en het bedrijf of vereniging, die ze vertegenwoordigden, presenteren. En wellicht haalde Cheryl hier haar eerste winstpunten, want zij deed dit op een bijzondere originele manier voor het Wapen van Aelden. In ronde twee showden de dames vrijetijdskleding, of zoals presentator Wim Oldewening het noemde “casual” kleding. Nog net voor de pauze konden de toeschouwers genieten van de bikinironde. De show werd tenslotte in galajurken en met op de achtergrond het prachtige nummer Stay van de zangeres Rihanna, besloten.

 

Een hoofdrol was er deze avond nadrukkelijk voor Rink ten Berge uit Zweeloo. Als chaperon mocht hij de dames in ronde 1 en 4 op de catwalk begeleiden en in de bikinironde was zijn rol nog uitdagender. In oosterse sferen ontwaakte Rick uit een ongetwijfeld mooie droom, waarna hij werd omringd door zes dansende gesluierde schoonheden. Het “versieren” ging hem vervolgens niet zo goed af, alle zes wezen hem af.

 

Een hoofdrol was er ook weggelegd voor Rahma El Ahmadi uit Emmen. Zij was het immers, die de zes dames in een aantal sessies klaarstoomde voor het grote (catwalk)werk en ook verantwoordelijk was voor de mysterieuze oosterse dans in de bikinironde. Na afloop straalde zij (terecht) niet minder dan Cheryl Bakker, de zojuist gekroonde eerste Miss Sweel.

Bijschrift foto: De zes schoonheden van de eerste Miss Sweel verkiezing v.l.n.r.: Nieke, Cheryl, Jessica, Julia, Rowan en Murèl (foto Monique Jonkman-Koolen).

 

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel