Artikel
een heerlijke Amuse

Hierbij het recept van de amuse van gekarameliseerde sjalotten met cranberry paté en parmaham.
 
Ingrediënten voor ongeveer 16 personen:       
 

Plak cranberry paté (roompaté is ook goed te gebruiken, maakt de smaak wat neutraler)
1 ons parmaham
6 sjalotten
Olie
Balsamico azijn
Bruine suiker
 
Plak cranberry paté in kleine vierkante blokjes snijden
Reepjes snijden van de parmaham (breedte van de blokjes) en pak de vierkantjes paté ermee in.
Sjalotten heel fijn snipperen en zachtjes fruiten in de olie tot ze heel mooi zacht zijn.
Scheutje balsamico azijn toevoegen en een beetje bruine suiker, vervolgens laten karameliseren. Let op dat de temperatuur niet te hoog is, anders verbrand de boel.
 
Laat het prutje een klein beetje afkoelen en schep vervolgens kleine beetjes op de amuselepeltjes en leg de pakketjes er bovenop.
Klaar!
 

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto