.

.

 

.

Mooi voorbeeld van burgerparticipatie in Wezup

Tijdens de laatste dorpenronde is door de Dorpsvereniging Wezup met de gemeente een afspraak gemaakt om de onveilige situatie bij de wegversmalling vóór de voormalige OBS ‘de Krosbulten’ aan te pakken. Voor automobilisten, die niet bekend waren met de versmalling, was het lastig om dat in een oogopslag te constateren door het ontbreken van adequate bebording en belijning. en dat zorgde vaak voor lastige situaties met tegemoetkomend verkeer.

Maar dat is nu verleden tijd. Afgelopen zaterdag zijn 5 vrijwilligers uit het dorp een paar uurtjes bezig geweest om de gewenste aanpassingen aan te brengen. Er staan nu aan weerszijden van de weg duidelijke borden en de bermstenen zijn om en om witgeschilderd.

Het initiatief hiervoor kwam dus vanuit het dorp, de gemeente heeft dit vervolgens gefaciliteerd door het leveren van borden en verf en de klus is geklaard door dorpelingen. Een mooi voorbeeld van hoe het ook kan.

Bijschrift foto: V.l.n.r. Kees Sneijers, Ben Kap, Stefan Braam, Jan Heidemans en Martin Schneider (foto Jos Grootscholten).

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel