Artikel
Schaapskudde Benneveld

Op zaterdag 27 juni zal een keurmeester van de Fokkersvereniging het Drentse Heideschaap (NFDH) een aantal ooien en rammen keuren voor het stamboek. Wij nodigen belangstellenden uit om de keuring bij te wonen. De keurmeester zal uitleg geven hoe de dieren beoordeeld worden.

De bezoekers kunnen ook een rondje lopen door de natuurtuin en de moestuin. Er staan enkele bijenkasten en er scharrelt er een toom Drentse Hoeders rond. Plaats: Almaatsweg 5, Benneveld Tijd: 14.00 - 17.00 uur

Rammen naar de Palms bij Meppen

Afgelopen week zijn wij met een groep rammen vanuit Benneveld naar Meppen gelopen. De groep van 18 volwassen rammen begraast deze zomer het natuurgebied 'De Palms' van Stichting Het Drentse Landschap. Dit is voor ons een nieuw begrazingsgebied. Het is een luilekkerland met allerlei grassen, kruiden, braamstengels en opslag van berk, eik, vogelkers en vliegenden.

De Palms is vanwege het uitgebreide jeneverbesstruweel een bijzonder natuurgebied. De begrazing zorgt voor een open vegetatie zodat de jeneverbes zich kan uitzaaien. De schapen verspreiden in hun vacht de zaadjes. Verder trappen zij de zaadjes in de grond waardoor deze een grotere kans hebben om te ontkiemen.

Stichting Het Drentse Landschap - De Palms

Jeneverbesgilde

 

Zoeken in de site

Willekeurige foto