.

.

 

.

Gemeente Coevorden zet overname cliënten TSN in gang

De gemeente Coevorden brengt de schoonmaakhulp, die werd uitgevoerd door TSN Thuiszorg BV, onder bij de andere partners waarmee de gemeente een contract heeft. Dit zijn De Nieuwe Zorg Thuis en Senior Assist. Daarnaast wordt een nieuwe derde partij toegevoegd, namelijk Beter Thuis Wonen. Deze partij was bij de aanbesteding in 2012 de eerstvolgende partij die in aanmerking kwam voor het bieden van schoonmaakhulp in de gemeente.

 De hulp in de huishouding, waarvoor TSN de enige contractpartij is in Coevorden, wordt ook overgenomen door deze drie partijen. Voor de gemeente heeft de continuering van zorg de hoogste prioriteit. Daarbij is er nadrukkelijk de intentie om de relatie tussen cliënt en medewerker in stand te houden, door alle drie de aanbieders en wethouder Joop Brink is daarvoor vandaag ook een intentieverklaring ondertekend.

 Continuïteit van zorg

Wethouder Joop Brink: “Voor ons als gemeente is het belangrijkste dat de continuïteit van zorg geregeld is. Inwoners in onze gemeente moeten door deze problemen niet zonder hulp komen te zitten. Daarom doen we er alles aan om zo snel en zorgvuldig mogelijk alle cliënten over te brengen naar nieuwe aanbieders.” De gemeente viel niet onder de gemeenten die een aanbod hebben ontvangen van Buurtzorg, maar heeft er ook niet voor gekozen om alsnog een contract aan te gaan met deze partij. Wethouder Brink: “Buurtzorg vraagt van ons om onze tarieven te verhogen en daarnaast een eenmalige extra vergoeding van ongeveer 230.000 euro te betalen aan de stichting. Dit is voor ons geen optie. Als we nu de keuze maken om met deze voorwaarden in te stemmen, dan hadden we dit ook voor TSN kunnen doen. Naar ons idee creëren we hiermee een ongelijke situatie voor de verschillende contractpartners. We zien immers ook andere aanbieders die met onze contractvoorwaarden wel kunnen werken.  
Overname door huidige contractpartners

Voor schoonmaakhulp heeft de gemeente op dit moment drie contractpartners. De cliënten die ondersteuning kregen van TSN, worden ondergebracht bij één van twee partners die na het faillissement van TSN overblijven, of bij een nieuwe derde partij. Beter Thuis Wonen was bij de aanbesteding in 2012 de partij die als vierde eindigde. Binnen de aanbestedingswet is het mogelijk om de eerstvolgende partij alsnog toe te voegen aan de gecontracteerde partners. 
Relatie cliënt en medewerker

Zodra bekend is welke cliënt door welke partij wordt overgenomen, worden cliënten hierover per brief geïnformeerd. Bij deze brief wordt informatie toegevoegd van de nieuwe aanbieder, voor de medewerker. De medewerkers kunnen solliciteren bij de nieuwe aanbieder en komen, als ze hierover verdere overeenstemming bereiken met de aanbieder, met ingang van 16 maart hier in dienst. Wethouder Brink: “We vragen de aanbieders die de cliënten van TSN overnemen om zich in te spannen voor het in stand houden van de koppels van cliënten en medewerkers. We kunnen hiervoor geen garanties geven. Uiteindelijk is het aannemen van personeel onderdeel van de bedrijfsvoering van de aanbieder, daar kunnen wij ons niet in mengen. Ik ben blij dat er vandaag door alle partijen een intentieverklaring is getekend, waarmee we uitspreken hier ons best voor te gaan doen.”   
TSN Thuiszorg BV in Coevorden

TSN is de grootste aanbieder van schoonmaakhulp in de gemeente Coevorden, en de enige partij die op dit moment de hulp in de huishouding uitvoert. Hulp in de huishouding is een vorm van schoonmaakhulp waarbij de medewerker van de zorgaanbieder ook de regie over het huishouden voert. In totaal levert TSN in de gemeente Coevorden aan 540 inwoners schoonmaakhulp, 170 inwoners ontvangen hulp in de huishouding.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel