.

.

 

.

Loopclinic Gerrit Voortman als voorbereiding van de Aalden Rondomme

Ter voorbereiding op de vierde editie van de Nieuwjaarsloop Aalden Rondomme, die voor zaterdag 9 januari a.s. op het programma staat, verzorgde ex-topatleet Gerrit Voortman afgelopen week een zeer leerzame en geslaagde loopclinic.

De enthousiaste sportambassadeur van de gemeente Coevorden gaf de lopers tal van tips en  technische instructies. Even later werden zijn adviezen op de prachtige paden van de wandelroute Aalden Rondomme door de fanatieke hardlopers keurig in de praktijk gebracht.

Het was prima weer en de loopgroep maakte dankbaar gebruik van het fraaie parcours van Aalden Rondomme en de verharde fietspaden rondom het voetbalveld. De opkomst was prima. Rond de 25 lopers van diverse leeftijden waren om half 10 aanwezig op het sportpark. Het nivo was van beginnend tot ervaren, maar dat maakt voor de oefeningen niet uit, want een ieder loopt op zijn eigen tempo. In een uur werden er verschillende fases van het lopen afgewerkt. Het rustig inlopen over het 2 km parcours van de Aalden Rondomme, met het rekken en strekken op de parkeerplaats van het sportpark. Daarna was er een parcours uitgezet op het fietspad met pionnen, waarin de lopers, in een door Gerrit bepaalde tijd, in hun eigen tempo afwisselend 200 meter tempo en 50 meter rustig moesten lopen. Daarbij moet opgemerkt dat de jongste deelnemers lekker fanatiek meededen en zelfs af en toe afgeremd moesten worden. Dat was in ieder geval voor de volwassenen een mooie stimulans om lekker door te gaan. Na een afrondend praatje van Gerrit, kon de ochtend afgesloten worden in de kantine van het sportpark met een drankje. Donderdag a.s. en donderdag 7 januari a.s. geeft Gerrit Voortman op de basisscholen een clinic, en op zondag 3 januari is er om half 10 een laatste clinic voor een ieder die geïnteresseerd is, op het sportpark als laatste voorbereiding voor de Aalden Rondomme. Voor meer info verwijzen wij u naar de website www.aaldenrondomme.nl

Bijschrift foto: De loopclinic ter voorbereiding op Aalden Rondomme verliep afgelopen week op rolletjes. (Foto: Gerda Looije)

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel