.

.

 

.

Zorgen voor vrijwilligers Dierenkampje.

De 12 vrijwilligers van het dierenkampje aan de Hoofdstraat in Zweeloo maken zich serieuze zorgen over de toekomst van “hun kampje”. Wat is er aan de hand? Het antwoord is simpel: er dreigt vanaf volgend jaar een geldtekort voor het kampje. Tot en met dit jaar worden de voerkosten - zo’n € 1.000 per jaar - nog door de gemeente Coevorden vergoed, maar vanaf 1 januari 2017 stopt de gemeente met deze subsidiëring. Tel daarbij op dat het dierenkampje, behoudens een klein beetje spaargeld, vrijwel geen andere inkomsten heeft en het wordt duidelijk dat de zorgen van de vrijwilligers terecht zijn.

Daarnaast leeft nog de zorg over een mogelijke verplaatsing van het kampje. De gemeente is voornemens de grond van het dierenkampje te verkopen. Het voorstel van de gemeente is om vervolgens het kampje te verplaatsen naar een deel van het nabijgelegen weiland bij de ingang van het zwembad. Navraag bij de gemeente Coevorden leverde tot dusver geen duidelijkheid op of het ook daadwerkelijk op korte termijn tot een verkoop komt. Duidelijk is wel dat de vrijwilligers het liefst op de huidige locatie willen blijven.

Tijdens de goed bezochte jaarvergadering van Dorpsbelangen Sweel kwam dit onderwerp vorige week woensdag uitgebreid aan de orde. Vanuit de vergadering kwamen tal van ideeën om inkomsten te verwerven, variërend van een vorm van “Vrienden van het dierenkampje” tot het zoeken naar (relevante) betrokken sponsoren. Met allerlei varianten daartussen in (zoals bv. het adopteren van een dier). Door het bestuur zal worden onderzocht welke rol Dorpsbelangen Sweel nu en in de toekomst voor het dierenkampje kan spelen. Duidelijk is wel dat de maatschappelijke functie van het dierenkampje, dat al vanaf 1979 bestaat, door de gehele vergadering werd onderkend.

Geen zorgen voor Kirsten uit Meppen. Voor haar is het alleen maar genieten bij het dierenkampje in Zweeloo (foto Ina Brinks).

Bron: Oes Eig’n Kraantien 27 april 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel