.

.

 

.

“Digitalisering houd je niet tegen, dus moet je het omarmen”

Vijfde iPad van Samenbreed naar familie Koops in Benneveld

Ook zonder iPad was het tekenen van een intentieverklaring voor glasvezel van Samenbreed geen discussie voor Bert en Janny Koops. In het buitengebied van Benneveld zijn zelfs de nutsaansluitingen geen vanzelfsprekendheid.

In vergelijking met hun buren heeft de familie Koops het nog niet zo slecht getroffen met de internetsnelheid. Maar met 120 stuks melkvee, de robotisering van het boerenbedrijf en niet te vergeten een gezin met drie opgroeiende jongens zit de bandbreedtesnelheid nu wel op zijn limiet. “De digitalisering houd je toch niet tegen, dus kan je hem maar beter omarmen”, aldus Bert en Janny. “Ook zonder dat je uitbreidt, wordt je steeds meer afhankelijk van nieuwe technieken via internet. “

Hikkende voetbalwedstrijd

Die nieuwe technieken zien we niet alleen in de agrarische sector. Onbewust maken we allemaal steeds meer gebruik van apparaten die het internet nodig hebben om goed te werken. Verwarmingsinstallaties thuis, veiligheidssystemen in de ouderenzorg: eigenlijk alle nieuwe draadloze apparatuur maakt gebruik van het internetsignaal. En ook steeds meer televisie komt onze huiskamer binnen via internet. En niets is vervelender dan een hikkende tv tijdens een spannende film of voetbalwedstrijd.

Wat de boer nu al merkt, zal vroeg of laat ook in de dorpen gevoeld worden. Het internet is onvoldoende om alles goed te laten werken. En de grote kabelbedrijven zullen geen grote investeringen doen in een dorp als Aalden of Meppen. “Daar is ons gebied voor hen simpelweg te dunbevolkt en dus onrendabel voor”. 

Het coöperatieve glasvezelinitiatief van Samenbreed zorgt ervoor dat die glasvezel er wèl komt! En daarbij zijn de abonnees –die voor hun abonnement niet meer kwijt zijn dan ze nu voor telefoon, tv en internet betalen- allemaal zelf mede-eigenaar. Je hebt dus invloed op de prijs én de kwaliteit van de dienstverlening. Kortom: “doe met an Oes Eig’n Glasvezelnet”

Daarom: teken de intentieverklaring op de website www.samenbreed.nl of in de winkels in Aalden en Zweeloo. Vragen of meer informatie? Bel: 06 -31 68 08 99

Bijschrift foto: Jannie Koops uit Bennenveld ontvangt uit handen van Wim Brinks, bestuurslid van de stichting Samenbreed, de 5e IPad! (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 12 juli 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel