.

.

 

.

Lilianne Renting uit Meppen heeft haar rol gevonden bij het Openluchtspel

Om nu te zeggen dat ze helemaal geen toneelervaring heeft, dat gaat te ver. Ze speelde immers al een keertje mee bij toneelvereniging Toneka uit Meppen. Maar spelen op een groot podium als het Openluchtspel Zweeloo, nee, dat was tot dusver alleen maar dromen voor Lilianne Renting (26) uit Meppen. Ze hoefde dan ook niet lang na te denken toen regisseuse Aaltje Bos haar vroeg om deze zomer een rol te spelen in het blijspel “Vrouw zoekt Boer”. Ja, graag!

Met haar 26 jaar behoort Lilianne tot de jongere garde in de toch al redelijk jonge spelersgroep van het Openluchtspel Zweeloo. En om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ze vind het heerlijk! Toneelspelen geeft haar een enorme kick, horen we. Het oefenen met elkaar, het toeleven naar de première, de spanning, de tijdsdruk, de ambiance van het mooie Openluchttheater in Aalden, het zijn zomaar wat dingen waarvan ze met volle teugen geniet. Maar bovenal, vertelt ze, is het geweldig om in een toneelpersonage te stappen en om even heel iemand anders te mogen zijn.

In het dolkomische“Vrouw zoekt Boer” speelt ze de rol van Ellie, de beste vriendin van Mariska (dochter van het bruidspaar, die op zoek is naar HEM!). Weliswaar geen grote rol, maar wel een belangrijke, vertelt Lilianne. Ellie zorgt namelijk voor de nodige “amoureuze” lijntjes in deel twee van de uitvoering, legt ze glimlachend uit. Van zenuwen had ze gelukkig geen last bij de première op 9 juli, bekent Lilianne, hoogstens een gezonde dosis spanning. Ze kijkt dan ook met vol vertrouwen uit naar de volgende voorstellingen op 19 en 20 augustus a.s. (uitwijkavond 27 augustus).

Er is nog een onderwerp waarvoor Lilianne superlatieven tekort komt en dat is haar huidige woonplaats Meppen. Geboren in Heerjansdam onder de rook van Rotterdam heeft ze inmiddels de rust, gemoedelijkheid en saamhorigheid van Meppen omarmt. Samen met haar man Arno (27) en hun dochtertje Saar van 11 maanden wonen ze momenteel tijdelijk in een ruime kantoorunit aan de Mepperdennenweg. Als alles meezit, hopen ze over zo’n twee jaar op deze prachtige plek aan de bosrand hun zelf gebouwde nieuwe droomhuis te kunnen betrekken.

Lilianne werkt nu nog als oncologie verpleegkundige in het Röpcke-ZweersZiekenhuis in Hardenberg. Vanaf 1 september as. zal haar werkplek de Spoedeisende Hulp in hetzelfde ziekenhuis zijn. Vanwege de verplichte bijscholing hiervoor komen de eerstvolgende uitvoeringen van Toneka begin volgend jaar wellicht te vroeg voor Lilianne. Maar een tweede keer Openluchtspel? Het antwoord is duidelijk: “ja, heel graag zelfs!” Kijk voor meer info op: www.openluchtspelzweeloo.nl

Bijschrift foto:Lilianne Renting (26) uit Meppen geniet met volle teugen van haar rol bij het Openluchtspel Zweeloo. ‘Het is geweldig om in een toneelpersonage te stappen en om even heel iemand anders te mogen zijn.’ (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 9 augustus 2016

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel