.

.

 

.

Samenbreed rekent af met stroperig internet

Werkgroep glasvezel trakteert op stroopwafels

Aanstaande zaterdag is de werkgroep Samenbreed bij Coop Weggen in Aalden om voorlichting te geven over glasvezel en het plan om een glasvezelnetwerk aan te leggen in onze dorpen en het buitengebied. Onder het genot van een stroopwafel beantwoorden de enthousiaste leden van de werkgroep al uw vragen over glasvezel. Kom dus langs! Aan de kinderen is ook gedacht: die leren hoe ze in een paar minuten zelf zo’n heerlijke stroopwafel kunnen bakken.

“Ik ben een groot liefhebber van stroop en stroopwafels”, aldus Aaldenaar en fanatiek werkgroeplid Ron Heeren. “Maar aan stroperig internet en vastklevende televisiebeelden heb ik een enorme hekel. Met de toename van het gebruik van internet raakt de huidige kabel verstopt, en wordt op den duur zo traag als dikke stroop door een trechter”. Met de aanleg van een glasvezelnetwerk kunnen we dit voorkomen.

Net als Ron zijn ook de overige leden van de werkgroep inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo. Doel van Samenbreed is namelijk niet alleen de aanleg van glasvezel, maar ook het coöperatief beheren en exploiteren van Oes eig’n glasvezelnet. Alle toekomstige abonnees zijn automatisch lid, en dus ook mede-eigenaar van het glasvezelnetwerk. “Als inwoners van de voormalige gemeente Zweeloo kiezen we zelf het aanbod op de glasvezelkabel, maar ook het financiële beleid van Samenbreed wordt door de leden zelf bepaald”. Dat is heel anders dan bij Ziggo dat als internationaal beursgenoteerd bedrijf de belangen van zijn aandeelhouders voorop stelt, zo min mogelijk investeert en de prijzen in de afgelopen jaren al negen keer verhoogd heeft.

De huidige marktpartijen zullen dus geen glasvezelnetwerk willen aanleggen, en de overheid mag het niet aanleggen. Dus daarom moeten we het zelf organiseren. En daar zijn we in Drenthe van oudsher goed in. Denk bijvoorbeeld aan de boermarke. Maar ook de Rabobank en zelfs Coop-supermarkt hebben als doel om goede voorzieningen voor de dunbevolkte gebieden te behouden door het zelf te doen. Oes eig’n glasvezelnet sluit uitstekend aan bij die traditie van zelfredzaamheid, zelforganisatie en zelfbestuur. Noaberschap op z’n best.

Inmiddels heeft in de meeste dorpen ruim 50 procent van de inwoners “ja” gezegd tegen Oes eig’n glasvezelnet. Inschrijven kan nog steeds via de website www.samenbreed.nl. Samenbreed en stroopwafelbakker Amsterdam Good Cookies staan zaterdag 10 september a.s. van 10 tot 3 bij Coop Weggen in Aalden.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 september 2016

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel