.

.

 

.

Glasvezel in Zweeloo e.o. komt steeds dichterbij 

Stroopwafel-actie groot succes ondanks plakkerig weer

“Ik kan niet wachten tot het er ligt, heb je daar al zicht op?”, was zonder twijfel de meest gestelde vraag aan de werkgroep Samenbreed afgelopen zaterdag voor Coop Weggen in Aalden. Niet alleen konden de bezoekers met hun vragen terecht bij de leden van de werkgroep. Er lag voor iedereen een verse stroopwafel klaar en ter plekke kon ook een intentieverklaring worden ingevuld. En die intentieverklaringen zijn belangrijk.

“Zodra we via de intentieverklaringen weten dat we op zo’n 65 procent belangstelling kunnen rekenen, zetten we de volgende stap”, antwoordt Samenbreed-voorzitter Jos Govaarts. “En daarna gaat het snel. Als alle partijen meewerken ligt het netwerk er binnen een half jaar.” Hoe eerder die magische grens van 65 procent gehaald wordt, hoe eerder we hier kunnen genieten van snel internet. Hoe snel het er komt is dus helemaal afhankelijk van onszelf als inwoners van de oude gemeente Zweeloo, van onze buren, familie en vrienden.

“Een oudere dame zei me dat ze geen glasvezel nodig heeft, omdat ze toch niet zoveel op internet zit”, aldus werkgroep lid en Sam Breed-tekenaar Ralph Pennings. “Maar toen ik vertelde dat ook de televisie gebruik maakt van de kabel, nieuwe technieken in de ouderzorg het net gebruiken, en het bovendien een waardestijging voor je eigen huis betekent, heeft ze direct een intentieverklaring ingevuld”.

Tweehonderd stroopwafels en een goed gevulde melkbus met intentieverklaringen verder kan Samenbreed terugkijken op een geslaagde dag. Heeft u ze gemist? Een intentieverklaring invullen kan op www.samenbreed.nl. Voor vragen kunt u bellen naar 06- 3168 0899.

Bijschrift foto: Johan Schieven van de werkgroep Samenbreed heeft een winkelende passant kunnen overtuigen van de noodzaak van toekomstbestendig razendsnel internet via de glasvezelkabel. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 september 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel