.

.

 

.

Wens komt uit: 88-jarige Aafien Renting in de wolken!

‘Ik ben echt geraakt door de bijzondere ervaring van een ballonvaart’

De 88-jarige Aafien Renting-Euving, oud-inwoonster van Aalden, heeft afgelopen week een droom in vervulling zien gaan. Namelijk een tocht met een luchtballon.

Een prachtige dag boordevol zon en een zeer bescheiden windkracht 2. Het waren ideale omstandigheden voor een ballonvaart. Omstreeks 18:30 uur steeg het indrukwekkende gevaarte van  piloot Erik Pals in een vloeiende beweging op van het veld nabij het multifunctioneel centrum in Sleen.

In de warme kleuren van de avondzon met zoveel enthousiast zwaaiende familieleden en bekenden genoot Aafien Renting-Euving van de spanning van het opstijgen en de mooie vergezichten.

Aafien liet zich tijdens de ballonvaart vergezellen door dochter Jeannette. Al snel ging de luchtballon richting Het Ellertsveld in Schoonoord, de huidige woonplaats van Aafien.

Een wensboom in Het Ellertsveld gaf de aanleiding van het grote avontuur. Met enige aarzeling, maar aangemoedigd door haar dochters schreef de 88-jarige haar wens op: een ballonvaart. Tot haar grote verbazing kreeg Aafien op haar verjaardag te horen dat juist haar wens in vervulling zou gaan! Op de vraag of ze ook zenuwachtig was voor de ballonvaart antwoordde ze dapper: "Nee, ik heb er alleen heel veel zin in!"

Na een prachtige vaart via Schoonoord en Eeserveen, met een maximale hoogte van 1950 meter, wist de ervaren piloot Pals de ballon rustig neer te zetten in een weiland nabij Borger. Hier werden Aafien en Jeannette gedoopt volgens traditie, en traden ze toe tot de adel van het luchtruim.

Bijschrift foto: Het is een droom van velen: een vaart maken in een luchtballon. Voor de 88-jarige Aafien Renting-Euving werd deze droom afgelopen week werkelijkheid. (Foto: Carina Hessels)

Bijschrift foto: Aafien genoot van de spanning van het opstijgen en de mooie vergezichten. (Foto: Carina Hessels)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 september 2016

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel