.

.

 

.

Handtekeningen onder overeenkomst verkoop Kasteel 4

Vanochtend, donderdag 13 oktober, tekenden burgemeester Bert Bouwmeester en Peter van Dijk de overeenkomst tot verkoop van Kasteel 4 en ontwikkeling van de Citadelpunt te Coevorden. Met deze koopovereenkomst verplicht van Dijk zich tot afname van Kasteel 4 en het met betrokken partijen maken van ontwikkelplannen voor de Citadelpunt. Wanneer de akte passeert bij de notaris is nog niet bekend.

In mei en juni sprak de gemeenteraad uitgebreid over de verkoop van Kasteel 4 en de ontwikkeling van de Citadelpunt. De vandaag getekende overeenkomst is in de raadsvergadering van 28 juni 2016 vastgesteld.

Kasteel 4

Het voormalig postkantoor op Kasteel 4 is een Rijksmonument. Met de verkoop van het pand en de plannen van Peter van Dijk Coevorden B.V. blijft het pand behouden en krijgt het een nieuwe functie.

Citadelpunt

Ook de ontwikkeling van de Citadelpunt is opgenomen in de overeenkomst. Met zijn handtekening heeft van Dijk bevestigd dat hij in samenspraak met de bij de Citadelpunt betrokken partijen een proces in gaat om dit deel van het centrum te ontwikkelen. De gemeente Coevorden heeft gedurende het proces uitsluitend een faciliterende rol. Uiteraard toetst de gemeente wel het resultaat van het proces.

Koopsom

De totale koopsom voor Kasteel 4 en Citadelpunt bedraagt 1 miljoen euro. Van Dijk betaalt een bedrag van 750.000 euro voor Kasteel 4 en 250.000 euro wanneer de gewenste ontwikkeling op de Citadelpunt ruimtelijk mogelijk blijkt. Indien de gewenste ontwikkeling van de Citadelpunt niet mogelijk blijkt dan wordt de 250.000 euro een nabetaling voor het Kasteel. De totale koopsom voor Kasteel 4 is dan 1.000.000 euro.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel