.

.

 

.

Uitnodiging Initiatievenmarkt Stimuleringsfonds

Vertegenwoordigers van de media worden van harte uitgenodigd om op donderdag 10 november om 19.30 uur naar de Initiatievenmarkt te komen. De Initiatievenmarkt wordt gehouden in Restaurant De Zwerfkei in Gees (Dorpsstraat 59). Voor de Initiatievenmarkt zijn alle verenigingen voor dorps- en wijkbelangen uitgenodigd. Tijdens deze avond presenteren de verenigingen hun ideeën en wordt bekend gemaakt welke initiatieven ondersteuning krijgen vanuit het Stimuleringsfonds.

Het programma van de Initiatievenmarkt ziet er volgt uit:
19.30 uur: Opening van de markt door burgemeester Bert Bouwmeester en cabaretier Arno van der Heyden, aansluitend is er                   gelegenheid om de markt te bezoeken
21.00 uur: Sluiting stemmen
21.30 uur: Bekendmaken uitslagen en overhandigen cheques

Er zijn dit jaar 48 initiatieven ingediend. De volledige lijst is te bekijken op de website: www.coevorden.nl/stimuleringsfonds. Met het stimuleringsfonds wil de gemeente inwoners en verenigingen met goede ideeën graag verder helpen om de leefbaarheid van een dorp of wijk te vergroten. De ideeën die tijdens de Initiatievenmarkt worden gepresenteerd, doen een beroep op deel 1 van de
Stimuleringsregeling. Dit deel is bestemd als fonds voor eenmalige dorps- en wijkinitiatieven, grotendeels een voortzetting van de regeling zoals die in 2015 was. Het gaat in 2016 om een bedrag van € 150.000,-. Per initiatief kan om een bedrag van maximaal €10.000,- worden gevraagd.


Vakjury
Nieuw is dat ook een onafhankelijke vakjury haar oordeel geeft. De stem van de dorps- en wijkverenigingen geldt voor 50 procent, de stem van de vakjury geldt ook voor 50 procent. De leden van de vakjury zijn:
- Sandra Korthuis (voorzitter): Sandra Korthuis was onder meer wethouder van Rotterdam, lid van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, directeur van woningbouwvereniging Woonconcept en heeft een kleinschalig adviesbureau met brede expertise in (openbaar) bestuur en management.
- Erwin H. Karel: Erwin H. Karel is als docent verbonden aan de sectie Economische en Sociale Geschiedenis van de Rijksuniversiteit Groningen. Hij studeerde af in de Geschiedenis na de Middeleeuwen met als bijvak sociale filosofie. In 2013 verscheen zijn boek ‘Boeren tussen Markt en Maatschappij’, een boek over de effecten van de modernisering. De historische ontwikkelingen van het dorp Oosterhesselen staan centraal in zijn onderzoek. Tot slot is hij fellow van het Posthumus-instituut.
- Eelke Blokker: Eelke Blokker is de oprichter van het Instituut voor Publieke Waarden. Hij is één van de auteurs van het boek: ‘Hoe waardeer je een maatschappelijk initiatief?’ Dit boek geeft publieke ondernemers een waarderingsinstrument waarin de belangrijkste waarden van overheid, markt en samenleving samenkomen. Dhr. Blokker is actie-onderzoeker. Hij werkt over de volle breedte van het publieke domein: voor gemeenten, provincies, zorginstellingen en woningbouwcorporaties.
- Herman Reurink: Herman Reurink is voorzitter van Plaatselijk Belang Nieuw-Dordrecht. Hij is betrokken geweest bij een onderzoek over het gezamenlijk ondernemen van activiteiten en initiatieven door de inwoners van Nieuw-Dordrecht en de rol die een dorpscoöperatie hierin kan spelen. Op dit moment is Nieuw-Dordrecht bezig invulling te geven aan een burgerbegroting.
- Ad Remus: Ad Remus is werkzaam als projectleider bij Sweco, voormalig Grontmij. In Coevorden is hij momenteel betrokken bij de herinrichting van de stationsomgeving in Coevorden. Hij heeft een civiel-technische achtergrond en brede kennis en ervaring als het gaat om het beoordelen van de haalbaarheid en risico’s bij het realiseren van plannen in het ruimtelijke/fysieke domein.
 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel