.

.

 

.

College bezoekt Kunstenaarsdorp Zweeloo

Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo was afgelopen dinsdag gastheer voor het College van Burgemeester en Wethouders. De stichting ontving het College in hun expositieruimte bij Bistro Tante Sweel in Zweeloo. Het bezoek bestond uit een kunstzinnige rondleiding door Zweeloo, een presentatie over de stichting en een vooruitblik naar de toekomst.

Het doel van Stichting Kunstenaarsdorp Zweeloo is het stimuleren en bevorderen van de schilderkunst en kunst in het algemeen in Zweeloo en omgeving. Zweeloo is niet zomaar de locatie van de stichting. Van ruim 650 schilderijen, die gemaakt zijn door circa 150 verschillende kunstenaars, is namelijk bekend dat ze gemaakt zijn in of rondom Zweeloo. Kortom; Zweeloo is vaak het decor geweest voor prachtige kunstwerken.

Bijschrift foto: Het college werd tijdens haar bezoek getrakteerd op een rondleiding langs enkele mooie locaties die als decor gediend hebben voor de 650 schilderijen. Tijdens de wandeling vertelde kunstkenner Jan Warmolts alles over wie er wat, waar en wanneer schilderde. De wandeling bracht het College langs enkele mooie boerderijen en vergezichten.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 6 december 2016.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel