.

.

 

.

Drentse Popmuziek in Theater Hofpoort

Zaterdag 7 januari vindt de Eurosonic Preview Show plaats in Theater Hofpoort. De Drentse acts Loop Alley, Blackbriar, Timo de Jong en Ricky Rehab treden op. De avond valt samen met het verjaardagsfeestje van 3voor12Drenthe die ook gevierd wordt in Hofpoort. Zaal open vanaf 19.30 uur. Het gaat om een staconcert met gratis entree.

Eurosonic Preview Show

Eurosonic Noorderslag is een groot internationaal muziekfestival in Groningen. Op Eurosonic 2017 zijn ook drie Drentse bands vertegenwoordigd. Deze bands presenteren zich eerst, als een soort generale repetitie, aan het publiek in Theater Hofpoort op 7 januari 2017. De zogeheten Eurosonic Preview Show. Dezelfde avond wordt het tweede verjaardagsfeestje 3voor12Drenthe (platform voor popmuziekliefhebbers in Drenthe) ook gevierd bij Hofpoort. De Eurosonic Preview Show is een samenwerking tussen 3voor12 Drenthe en K&C.

Programma

Loop Alley, Blackbriar en Timo de Jong worden gezien als de krenten in de pap van de hedendaagse popmuziek van Drenthe. Ze zijn het afgelopen najaar tijdens hun optreden op Drentsch Peil XL geselecteerd door verschillende festivalprogrammeurs en professioneel muzikanten. De supportact van de avond is het herboren Ricky Rehab. Ricky Rehab stond in 2013 op Eurosonic én ze brachten in datzelfde jaar hun titelloze album uit met daarop juweeltjes van songs. De band viel in 2015 uit elkaar, maar kwam dit jaar in een nieuwe bezetting weer ijzersterk terug.

De zaal gaat om 19.30 uur open. Om 20.00 uur trapt Timo de Jong de avond af. Deze singer-songwriter uit Meppel maakt muziek met folk en country invloeden. Hierna volgt om 21.00 uur Blackbriar: een alternatieve metal band uit Assen met gothic invloeden. Om 22.15 uur speelt de supportact van de avond. Ricky Rehab uit Emmen omschrijft de muziek als ‘Bowling Alley Prostitute Rock’n Roll’. Tenslotte wordt de avond vanaf 23.30 uur afgesloten door Loop Alley, ook uit Assen, die een mix van popmuziek en house zal brengen.

Praktische informatie

Het gaat om een staconcert met gratis entree. De zaal gaat open om 19.30 uur. Voor meer informatie zie: www.theaterhofpoort.nl

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel