.

.

 

.

Draaginsigne in Zilver voor kwart eeuw kosterschap

Jan Reinders onderscheiden als vrijwillig koster Hervormde Kerk Zweeloo

De Kerkrentmeesters, gesteund door de gehele Kerkenraad van de Hervormde Gemeente Zweeloo,  heeft aansluitend op de Kerstdienst van eerste Kerstochtend Jan Reinders gedecoreerd.

Foto 1: Jan Reinders kreeg afgelopen week het zilveren ‘Kerkje opgespeld’ door kerkrentmeester Epke Wiersma. De 79-jarige inwoner van Wezup is al liefst 25 jaar als koster aan de kerk in Zweeloo verbonden. Het was voor Jan een complete verrassing dat hij als ‘super vrijwilliger’ naar voren werd geroepen. Wel was het Jan opgevallen dat er veel familie en bekenden in de kerk zaten. Het kerkje was bijna geheel bezet op deze Kerstmorgen.

Foto 2: Ook werd Hilgo van den Brand, die Jan veel ondersteunt bij zijn werkzaamheden, in de bloemen gezet.

Gilbert Mulder en Epke Wiersma, beiden kerkrentmeester, gingen in een gezamenlijke toespraak in op de werkzaamheden welke Jan geheel vrijwillig al jarenlang voor de kerk doet. Naast Jan kent de kerk nog bijna 100 vrijwilligers, die er voor zorgen dat de kerk ‘kan blijven draaien’.

Niet alleen het kosterschap, maar ook het schoonmaken, koffie/thee zetten, exposities organiseren, kerstboom versieren en klokluiden gebeurt geheel en al door vrijwilligers. Het toetreden tot deze groep heeft niet altijd verband met het lid zijn van de kerk, maar ook met name het in stand willen houden van één van de oudste beeldbepalende kerkjes van Drenthe.

De tekst welke op de mooi ingelijste oorkonde geschreven staat:

Het hoofdbestuur van de Vereniging voor kerkrentmeesterlijk Beheer in de Protestantse Kerk in Nederland, heeft bij besluit van december 2016 op voordracht van het college van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente Zweeloo aan Jan Reinders geboren te Wezup op 4 april 1937 toegekend het Draaginsigne in Zilver wegens het vervullen van de functie van koster gedurende 25 jaren.

Na afloop was er een receptie met een drankje en hapje in de kerk.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 3 januari 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel