.

.

 

.

Even voorstellen… Maartje Slagman

In Huisartsenpraktijk De Es in Zweeloo is sinds kort een nieuwe huisarts-in-opleiding werkzaam. Vijf vragen aan dit nieuwe gezicht.

WIE ben je?

“Mijn naam is Maartje Slagman. Ik ben 35 jaar oud. Ik woon in Haren (Groningen), samen met mijn vriend en onze twee kinderen.”

WAT doet/kan eigenlijk een huisarts-in-opleiding?

“Een huisarts-in-opleiding is een afgestudeerde (basis)arts die de postdoctorale specialisatie volgt tot huisarts. Dit is een 3-jarige opleiding, waarbij de arts grotendeels zelfstandig in een huisartspraktijk werkt. Op de achtergrond is een huisarts-opleider aanwezig (in Zweeloo is dit dokter Jan Mulder), die de huisarts-in-opleiding waar nodig ondersteunt met raad en daad.”

WANNEER ben je werkzaam in huisartspraktijk De Es in Zweeloo?

“In de periode van 1-9-2016 t/m 31-12-2017 zal ik 3 dagen per week (maandag, woensdag, donderdag) actief zijn in huisartsenpraktijk De Es. Nu en dan doe ik samen met Jan Mulder een avond- of weekenddienst op de huisartsenpost in Emmen, en kunnen jullie me ook tegenkomen tijdens een eventuele spoedvisite thuis of een consult op de post.”

WAAROM heb je gekozen voor het huisartsenvak?

“Een huisarts bevindt zich (letterlijk en figuurlijk) middenin de maatschappij en krijgt daarmee de kans om meer van een ‘patiënt’ te zien dan alleen zijn/haar ziekte. In de voorgaande jaren, waarin ik als arts werkzaam was in het ziekenhuis, genoot ik erg van de ‘biologie’ achter de geneeskunde en van het samenwerken in een groot team. Mijn toenemende behoefte om de ‘complete mens’ te mogen zien, resulteerde in een switch naar de huisartsgeneeskunde.”

WAAROM heb je gekozen voor de regio Noord-Nederland?

“Inmiddels woon ik sinds 15 jaar in het Noorden (Groningen). Ik ben erg verknocht geraakt aan de Noorderlingen, vanwege hun nuchtere aard en directe manier van communiceren. Ook hier in Zweeloo en omstreken ervaar ik dat de mensen over het algemeen een open en ongecompliceerde houding hebben. Ik vind het een voorrecht dat ik hier te gast mag zijn!”

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel