.

.

 

.

Zeeuws Meisje in Drenthe

Betsie Verberk: Zeeuws Meisje in Drenthe…..Ze geeft les in Emmen, ze houdt van wandelen, hardlopen, cultuur en natuur en vertelt op deze plaats regelmatig iets over haar ervaringen op het Drentse platteland. Vandaag de tweede bijdrage van het Zeeuws Meisje in Drenthe. Dit keer bracht ze een bezoek aan de toneelvoorstelling van ‘De Echo’………. Het roer om….!

Ondernemer Cor heeft genoeg van zijn internetbedrijf. Het wordt tijd voor een nieuwe uitdaging: een ‘Bet en Brekvest’ op het (Drentse) platteland. Hij koopt met de opbrengsten van de verkoop van zijn zaak een authentieke boerderij met een lapje grond. Maar, is de boerderij wel zo prachtig als deze lijkt? Had hij niet eerst met zijn chique vrouwtje Suzan moeten overleggen? Heeft hij alles goed onderzocht? De weg naar een nieuw droombestaan gaat niet over rozen, dat blijkt wel uit het blijspel dat toneelvereniging ‘De Echo’ dit jaar voor het voetlicht brengt.

Het is pas de derde keer dat ik naar het jaarlijkse toneelstuk van ‘De Echo’ ga, maar het is nu al een traditie. Ik kijk er ieder jaar enorm naar uit. Wat voor verhaal zal het nu weer zijn? Wie spelen er mee en wat voor rollen zullen ze hebben? Ik hoorde dat André Pol weer mee zou doen en dat lijkt garantie voor dolle pret. Voormalig internetondernemer Cor en zijn vrouw Suzan hebben diverse deskundigen nodig bij het opzetten van hun ‘Bet en Brekvest’ in de authentieke boerderij en steeds blijkt de deskundige één en dezelfde persoon: Janus, gespeeld door André Pol.

De ene deskundige weet niet wat de andere een uur eerder heeft gedaan. Gecombineerd met de bijzondere mimiek van André zorgt dat voor gierende lachsalvo’s. Ik houd op een gegeven moment mijn hand maar voor mijn mond, bang als ik ben dat de hele zaal last heeft van mijn plezier. Naast me zie ik de man hetzelfde doen. ‘Het toneel’ heeft ook zijn hart gewonnen en na afloop van het spel praten we nog lang na over alle karakters.

Wat moesten we gniffelen over buurvrouw Lenie, en die Annelies met haar kennis van het buitenleven…. Ach, die Annelies. Je zou maar zo’n man als Arnold hebben. Daar zou ik ook van gaan rollebollen met een ander. Die sullige man van Lenie, die op het eind toch mooi voor zichzelf opkwam. Klaartje, de wonderlijke deskundige van Monumentenzorg met haar meetlat! En Pleun, de voormalige eigenaresse van de boerderij. Was zij eigenlijk niet de ster van deze show? Eigenlijk zou iedereen het zelf moeten zien, maar De Drieklank is helaas de Arena niet. Volgende keer zijn we er dus weer als de kippen bij om kaartjes te reserveren. Ik moet er niet aan denken om dit heerlijk dorpse festijn te moeten missen.

Het blijspel is nog te zien op vrijdag 17 februari, 20.00 uur in De Drieklank. Info en reserveren: 0591-377055.

Bijschrift foto: Het toneelgezelschap van ‘De Echo bracht zaterdagavond in “De Drieklank” met veel succes het blijspel “Het roer om” op de planken. (Foto: Hans Regeling)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 14 februari 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel