.

.

 

.

Straat van de maand: de Padakker

Een bezoekje aan de Padakker in Aalden is voor de schrijver van dit stukje geen tijdrovende klus. De straat is immers amper vijftig meter lang en telt slechts één adres: Padakker nummer 2.

Padakker 2 zult u verbaasd denken, dan moet er toch ook een nummer 1 zijn. Een logische gedachte en inderdaad, nog niet zo lang geleden was er ook een Padakker 1. De woning staat er nog steeds in volle glorie, maar… heeft nu het adres Paardelandsdrift. Gewoon een kwestie van de ingang verplaatsen naar de andere kant van de woning, hoorden wij bij ons bezoekje.

Hebben we gelukkig toch nog een weetje over deze straat. Want verder valt het niet mee om iets bijzonders te schrijven over een doodlopend straatje van 50 meter met één woning.

De ligging wellicht, die is toch wel enigszins bijzonder. Als het ware ingeklemd tussen de Wendakker, de Hofakker, de Brinkmaten en de Paardelandsdrift is de Padakker bijna een modern hofje. Zonder de romantiek weliswaar, maar wel met een oase van rust (althans, toen uw verslaggever er was). En zoals gezegd met slechts één woning, een twee-onder-één-kap, waarvan de buren dan weer aan de Hofakker wonen. Leg dat maar eens uit!

Bang om iets over het hoofd te zien bezochten we de Padakker (die haar naam in maart 1972 kreeg) voor een tweede en zelfs derde keer. Een beetje onopvallend, dat wel. Immers, voordat je het weet ben je een verdacht persoon en sta je op de radar van de Buurtpreventie.

Het mocht niet baten. De Padakker gaf ons geen nieuwe interessante weetjes, laat staan geheimen of onthullingen. Dit is het en daar zult u het mee moeten doen.

Bijschrift foto: De Padakker in Aalden is amper vijftig meter lang en telt slechts één woonadres. Het straatje ligt ingeklemd tussen de Wendakker, de Hofakker, de Brinkmaten en de Paardelandsdrift. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 21 februari 2017.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel