.

.

 

.

Windstilleven

Land Art Contemporary presenteert: Voorstelling Windstilleven van collectief Walden in het Mantingerzand.
Van vrijdag 10 t/m zondag 12 maart voert Collectief Walden in het stuifzandlandschap Mantingerzand van Natuurmonumenten de voorstelling Windstilleven op. Deze voorstelling in de buitenlucht gaat over de relatie tussen mens en natuur en laat cultuur- en natuurliefhebbers met andere ogen naar het landschap kijken.

Stichting Land Art Contemporary nodigde Collectief Walden uit in het kader van het artistiek programma Land Art Now waarin de invloed van het menselijk handelen in de natuur in Drenthe met kunstenaars wordt onderzocht. De kosten bedragen € 17,50 (incl. welkomstdrankje). De start vindt plaats bij eethuis & natuurcamping de Voscheheugte in Mantinge. Voor meer informatie en tickets: www.landartcontemporary.nl.


De voorstelling
Gedurende Windstilleven neemt Collectief Walden het publiek mee naar het eeuwenoude Mantingerzand, een natuurgebied in Drenthe. In het stuk wordt een parallel getrokken tussen de overlevingsmechanismen van de natuur en die van de mens. De voorstelling gaat over een historische ontmoeting tussen natuurwetenschapper Albert Einstein en filosoof Henri Bergson. Deze tijdgenoten hadden beiden een eigen opvatting over de betekenis van tijd. Windstilleven is uniek landschapstheater waarin publiek, performers en landschap met elkaar versmelten en waarin een belangrijke rol voor de zintuigen is weggelegd. Windstilleven is eerder te zien geweest tijdens Oerol en Over het IJ festival.
Collectief Walden
Collectief Walden maakt ‘site-responsive’ landschapstheater op het snijvlak van filosofie, biologie en ecologie. Het Collectief bestaat uit één bioloog, één filosoof, één dramaturg, één mimer en één producent. De bioloog ziet het landschap als een complex netwerk van wetmatigheden. De filosoof ziet een weerspiegeling van de menselijke geest. De mimer voorspelt een dramatische afloop. Deze verschillende perspectieven vormen het kloppende hart van Collectief Walden. Collectief Walden speelt altijd zonder elektriciteit en probeert een lage impact te hebben op de omgeving. Voor meer informatie: www.collectiefwalden.nl.
Stichting Land Art Contemporary
Stichting Land Art Contemporary richt zich op onderzoek naar en de ontwikkeling van hedendaagse ‘land art’ projecten in Drenthe en daarbuiten. Kunstwerken in of over het landschap verruimen ons begrip en onze blik op dit bijzondere cultuurlandschap.


Mantingerzand
Het Mantingerzand is eigendom van Natuurmonumenten. Het is onderdeel van het Mantingerveld een natuurgebied met stuifzanden, jeneverbesstruiken, bos, heide en vennen. Een deel van de opbrengst stelt Land Art Contemporary beschikbaar voor het beheer van dit bijzondere natuurgebied.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel