.

.

 

.

Richard Prakken (18) en Marcha Lich (14) leveren voortreffelijk prestatie

'Supergevoel' bij Aaldenaren na veroveren Nederlandse titel Winter-Triathlon. Sinds afgelopen zondag is Aalden twee Nederlandse kampioenen rijker. Richard Prakken pakte in een zinderende ontknoping op sportcentrum Kardinge in Groningen bij de Junioren het Nederlandse Kampioenschap (NK) WinterTriathlon en datzelfde knappe kunstje leverde plaatsgenote Marcha Lich bij de Jeugd (-16 jaar).

Richard boekt zwaar bevochten zege

Voor sportminnend Aalden was het een ‘memorabel moment’ dat twee Aaldenaren tijdens een NK de hoogste trede van het erepodium beklommen. Daar waren de twee winnaars uiteraard dolblij mee. ‘Het was een zwaar bevochten zege, maar ik ben ontzettend trots op deze titel. Het was de derde keer dat ik aan dit NK deelnam en had mijn zinnen gezet op een podiumplaats. Drie keer is scheepsrecht!’, reageert Richard Prakken op het veroveren van het goud, die daarmee zijn uitstekende vorm op landelijk niveau etaleerde. Richard Prakken deed over de 5 kilometer lopen, 25 kilometer fietsen en 10 kilometer schaatsen in totaal 1 uur, 19 minuten en 29 seconden. Daarmee was de 18-jarige atleet uit Aalden een fractie sneller dan Tim den Braber uit Zoetermeer. 'Supergevoel' bij Marcha 

Ook Marcha Lich kon haar geluk niet op. De 14-jarige inwoonster van Aalden kan op alle drie winterthriatlon-onderdelen goed uit voeten, maar schaatsen en wielrenen zijn toch haar sterkste wapens. ‘Ik zit nog volop in het schaatsseizoen, maar dit NK WinterThriatlon is een mooie graadmeter waar ik nu sta. Dit geeft een super gevoel voor de komende maanden, waarin alles weer gericht is op het wielrennen.'

Marcha legde de 2,5 kilometer lopen, 9 kilometer fietsen en 5,8 kilometer schaatsen af in een tijd van 44 minuten en 3 seconden. Daarmee was de beloftevolle triatlete ruim sneller dan Colet de Ruiter uit Bovensmilde, die het zilver pakte. Zonne Jonkers uit Emmen werd derde.

Bijschrift foto: Richard Prakken heeft zondag in het sportcentrum Kardinge in Groningen de Nederlandse titel bij het Winterthriatlon voor Junioren veroverd. De 18-jarige triatleet uit Aalden leverde daarmee een voortreffelijke prestatie. (Foto: Ruud Janse Fotografie) Bijschrift foto: Marcha Lich veroverde bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen Winterthriatlon in het sportcentrum Kardinge in Groningen de Nederlandse titel. De 14-jarige triatlete uit Aalden leverde daarmee een voortreffelijke prestatie. (Eigen foto) Oes Eig'n Kraantien d.d. 7 maart 2017.
Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel