.

.

 

.

Ecologisch bermbeheer rond Benneveld

Zaterdag 15 april 2017 is het zo ver. Dan start het ecologisch bermbeheer rond Benneveld officieel. Wethouder Jeroen Huizing van de gemeente Coevorden en inwoners van Benneveld gaan een bermtraject inzaaien met een inheems Drents kruidenmengsel. Dit symboliseert de samenwerking tussen de gemeente Coevorden en haar inwoners. We verzamelen om 13:30 uur op de Brink van Benneveld.

Het project is mogelijk gemaakt door een subsidie (€20.000,-) vanuit het stimuleringsfonds deel 2 “Coevorden verbindt”. Onder de algemene noemer van “Bloeiend Benneveld” zet een aantal inwoners zich in voor al  wat leeft en bloeit in en rond Benneveld. Ons mooie dorp wordt omringd door geïsoleerde natuurgebieden. Ecologisch bermbeheer kan bijdragen aan meer verbinding tussen die gebieden. Naast het jaarlijks opruimen van afval en de natuurwerkdag gaat de werkgroep zich ook bezighouden met bermbeheer rond Benneveld.

In het beheerde gebied worden de bermen niet meer geklepeld, waarbij het maaisel blijft liggen. Er wordt alleen gemaaid en het maaisel wordt na circa 5 dagen opgeraapt en afgevoerd. Op deze manier krijgen zaden en insecten meer kansen. De bermen verschralen op den duur, wat de biodiversiteit bevordert. De leefomgeving voor bijen, vlinders, andere insecten en diverse vogelsoorten wordt gunstiger. Het biotoop voor mezen en sluipwespen, de natuurlijke vijanden van de eikenprocessierups, wordt ook beter.

De natuurwerkzaamheden kunnen gevolgd worden op de website www.benneveld.eu

Meer informatie:  Gijsbert Six, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., 06-24255303

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel