.

.

 

.

Geert en Niesje Rötgers al 40 jaar op stap met de Aelder Reisclub

Gezelligheid en vriendschap maken van iedere reis een hoogtepunt’
Ze waren nog maar 23 jaar toen ze voor de eerste keer meegingen met de Aelder Reisclub. Waar de reis toen naar toe ging kunnen Geert (63) en Niesje (63) Rötgers zich niet meer precies herinneren. Maakt ook niet uit, feit is dat het jaarlijks uitstapje van de Aelder Reisclub vanaf die eerste reis in 1977 een prominente plaats in hun agenda heeft gekregen.

En nu, 40 jaar later stappen ze nog steeds met heel veel plezier in een altijd volle bus. Hoogstens één of twee keer waren ze in die afgelopen veertig jaar niet van de partij. Voor deze langdurige trouw werden Geert en Niesje onlangs op de algemene ledenvergadering (terecht) in de bloemetjes gezet.

Toch zijn ze niet van die echte vakantiegangers, benadrukken Geert en Niesje. Een midweek of soms een hele week fietsen ergens in Nederland, dat is het wel. Fietsen doen ze trouwens graag en veel in hun vrije tijd, vertellen ze. Vandaar dat ze ook vrijwel nooit ontbreken op de fietstocht van de reisclub, elk jaar op de laatste zaterdag van augustus.

Verrassingstocht ieder jaar weer een hoogtepunt

Geen echte vakantiegangers dus, maar de jaarlijkse verrassingstocht op de zaterdag na Pinksteren staat met rood omcirkeld in hun agenda. “Omdat het zo hartstikke gezellig en vertrouwd is met elkaar”, leggen beiden uit. “Het maakt ons eigenlijk niet uit waar we naar toe gaan of dat we ergens misschien voor de tweede of derde keer komen. De gezelligheid en vriendschap maken van iedere reis weer een hoogtepunt.” En als ze dan toch een écht hoogtepunt moeten noemen in die afgelopen 40 jaar, dan is dat zeker de Meyer Werf in Papenburg. Met als goede reserve het Spoorwegmuseum in Utrecht. Maar nogmaals, benadrukken ze, de reis is elk jaar weer een groot feest.

Schapen en…. John Deere

Naast voetbal (ze zijn beiden trouwe supporters van v.v. Sweel) heeft met name Geert nog een grote hobby: het houden van schapen. Zo’n 15 dieren heeft hij nu en het is druk en spannend deze dagen, lees het is lammertijd. De teller staat op dit moment op 26 lammetjes en een stuk of vijf verlofdagen.

En dan is er nog zijn liefde voor John Deere, dé trekker waarmee Geert bijna zijn hele werkzame leven bij de gemeente (eerst Zweeloo en nu Coevorden) getrouwd is. Thuis in de vitrinekast staan zo’n 20 schaalmodellen van de John Deere te pronken en onlangs heeft hij zelfs een paar dagen, samen met enkele collega’s, de John Deere fabriek in Mannheim (Duitsland) mogen bezichtigen.

Zo kom je toch nog in het buitenland. Weliswaar niet op vakantie, maar toch…

Bijschrift foto: Geert en Niesje Rötgers zijn al liefst veertig jaar lid van de Aelder Reisclub. Toch zijn ze niet van die typische vakantiegangers, want dichtbij huis is het immers ook goed toeven. Bovendien gaat er veel tijd naar de schaaphouderij. De afgelopen periode was Geert er tijdens de jaarlijkse lammertijd weer heel druk mee, maar de moeite uiteraard meer dan waard. Op de foto houden Geert en Niesje twee pas geboren lammetjes in hun armen. Een vertederend plaatje!  (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 11 april 2017.

 

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel