.

.

 

.

Leerlingen De Anwende genieten van les in de buitenlucht

Geen lessen in het lokaal, maar in de frisse buitenlucht.
Op veel schoolpleinen in ons land werd afgelopen dinsdag niet alleen buiten gespeeld, maar ook geleerd tijdens de Nationale Buitenlesdag. Dat was ook op o.b.s. De Anwende het  geval, waar kinderen trouwens al gewend zijn aan les op het schoolplein.

Rianne Velting, leerkracht van groep 4 van De Anwende, onderschrijft het belang van buitenlessen. ‘Het leuke is dat de kinderen in de buitenlucht bezig zijn, bewegen en leren. Een heel mooi samenspel en je ziet dat kinderen het als plezierig ervaren. Frisse buitenlucht en daglicht zijn sowieso goed voor het welzijn en daarmee het leervermogen.’

Met groep 4 was juf Rianne op het schoolplein aan het rekenen, werden spellingsoefeningen gedaan en kregen de leerlingen verkeersles. ‘We liepen een rondje langs de school en bespraken ondertussen verkeersregels en de betekenis van verkeersborden en verkeerstekens.’

Volgens Rianne is het initiatief zeker voor herhaling vatbaar. ‘Kinderen krijgen meer beweging en uitdagingen. Met sommige vakken gingen we overigens ook al naar buiten, zoals bij biologie, tekenles en verkeer.’ Leuke bijkomstigheid was dat ook weervrouw Loes van der Laan van RTV Drenthe nog op bezoek kwam. Ondanks de kille buitentemperatuur was het voor de leerlingen een zeer geslaagde buitenlesdag.

Bijschrift foto: Afgelopen dinsdag genoten de leerlingen van o.b.s. De Anwende met volle teugen van de Nationale Buitenlesdag. Ook de leerkrachten zijn positief. ‘Door buitenlessen worden leerlingen meer uitgedaagd om hun zintuigen te gebruiken, meer te bewegen en samen te werken.’ (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 19 april 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel