.

.

 

.

Pluk&Deel schenkt € 600 aan Dierenkampje Zweeloo

Na drie succesvolle jaren nu een sabbatical. Het dierenkampje Zweeloo heeft er een nieuwe voorziening bij! Het kippenhok is nu voorzien van een luchtdoorlatende serre (oftewel een kippenren), waar de kippen, eenden en ganzen zonder gestoord te worden kunnen genieten van de zon. Deze kippenren werd deels gefinancierd met geld dat de vrijwilligers van het dierenkampje ontvingen van Pluk&Deel. Dankzij alle inspanningen van de Pluk&Delers en de overweldigende oogst werd dit jaar maar liefst € 600,- bijeengebracht voor het dierenkampje.

Proost!
Het bedrag werd afgelopen zaterdag bij het dierenkampje symbolisch uitgereikt aan Tinus Bouwmeester, die al sinds 1996 als vrijwilliger bij het dierenkampje betrokken is. Na het overhandigen van een cheque werd het appelseizoen afgesloten met een gezamenlijke borrel voor de vrijwilligers van beide organisaties bij Tante Sweel.

Trots
Naast het bedrag dat aan het dierenkampje werd geschonken, gingen er dit jaar 156 potten appelmoes naar de voedselbank tezamen met een aantal dozen goudrenetten. Ook het Zwembad Zweeloo werd niet vergeten. Hier ging € 100,- naar toe vanuit de Pluk&Deel-verkoop tijdens de Fair. ‘A-P-E-trots zijn we daarom op al onze vrijwilligers!  Bij deze willen dan ook graag al onze plukkers, schillers, productenmakers en verkopers bedanken voor hun inzet. En natuurlijk ook de eigenaren van tuinen waar we mochten plukken, de Spil, waar tegen een geringe vergoeding veel appels tot moes werden gemaakt, de Dagbesteding van de Korenhof, waar we met elkaar heel veel appeltjes hadden te schillen, en bakker Kuijer waar deze vervolgens in grote getale werden gedroogd. En last but not leastde Coop Weggen, ‘t Wapen van Aelden, ‘t Hoes van Hol-An en TIP Zweeloo waar Pluk&Deel producten werden verkocht. Geweldig, dat we dit samen voor elkaar krijgen!’ maken Willy-Anne van Stiphout, Trees Kool-Wortelboer en Margreet Schuiling van Pluk&Deel een groot compliment aan alle betrokken partijen.

Vrienden van dierenkampje
Het dierenkampje is een prachtige voorziening in ons dorp waar jong en oud van geniet. Het kampje hoeft gelukkig niet verplaatst te worden. Door het terugdraaien van een politiek besluit ontvangt het dierenkampje nu ook weer subsidie van de gemeente.  Maar we zijn nog niet uit de gevarenzone. Door 5 euro per jaar te doneren helpt u de kosten (van bijvoorbeeld het onderhoud aan de hokken, het terrein en de afrastering) te dragen en de toekomst van het dierenkampje te waarborgen.

Sabbatical
Dit is het derde jaar dat Pluk&Deel bestaat. We hebben het met z’n allen reuze naar onze zin gehad en samen heel veel werk verzet. Het komend seizoen houden we rust omdat we onze Pluk&Deel-vrijwilligers niet willen óvervragen. Let op! Dit is geen afscheid, maar slechts een pauze. We wensen iedereen een hele fijne zomer. Graag tot in september 2018!’, aldus Willy-Anne van Stiphout, Trees Kool-Wortelboer en Margreet Schuiling.


Bijschrift foto:Dankzij alle inspanningen van de Pluk&Delers en de overweldigende oogst werd dit jaar maar liefst 600 euro bijeengebracht voor het dierenkampje. Afgelopen zaterdag werd het bedrag door Willy-Anne van Stiphout op symbolische wijze uitgereikt aan Tinus Bouwmeester. (Foto: Monique Jonkman-Koolen)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 30 mei 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel