Artikel
Mark en Wilma de Jong bedwingen Alpe dā€™ Huez voor het goede doel

“ Opgeven is geen optie ! ” ‘ Niemand meer dood aan kanker, dat wil jij toch ook?

Iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die te kampen heeft (gehad) met de verschrikkelijke ziekte kanker. En dan is het toch geweldig dat je een bijdrage kunt leveren aan onderzoek om deze ziekte eronder te krijgen…. Tenminste dat vinden Mark en Wilma de Jong-Hagting uit Wezup.

Hoe het voor Mark allemaal begon
Halverwege vorig jaar kreeg de organisatie waar Mark werkt, DLV Advies in Heerenveen, de vraag of zij met een team mee willen doen met Big Challenge, Farmers Against Cancer, aan de Alpe d’HuZes. Gelukkig waren er voldoende collega’s enthousiast en Big Challenge team 18 DLV was een feit. Om mee te doen aan de Alpe d’HuZes dien je wel een bepaald sponsorbedrag mee te nemen. Alle opbrengsten komen 100% ten goede aan het KWF (anti-strijkstokbeleid) voor het financieren van (wetenschappelijk) onderzoek. Tja, en dan begint het. Leuke acties bedenken om geld bij elkaar te krijgen, denk aan het verkopen van t-shirts met slogans als ‘chicks are cool!’ en ‘boerenjongens zijn cool’op de kerstmarkt in Wezup tot knuffelmiddagen met lammetjes en een ‘spinning marathon’. En zo begint de Alpe ‘d HuZes steeds meer ‘te leven’. Mark heeft zichzelf als doel gesteld om 1 juni a.s. zes keer de Franse bergreus Alpe d’Huez op te fietsen. De beklimming is in totaal bijna 14 kilometer lang en telt 23 bochten. Niet niks dus.
Wilma kiest voor de Alpe d’HuZus
En ook als vrouw van….wordt Wilma overal bij betrokken. Ze gaat mee naar Frankrijk om Mark en het DLV team te ondersteunen. Verder kunnen de vrijwilligersorganisaties Big Challenge, farmers against cancer en de Alpe d’HuZestijdens de koersweek ook wel enige hulp gebruiken bij bijvoorbeeld de catering of het oppeppunt ‘nog even doorfietsen, je kunt het!!!!!!’. Maar naast het vrijwilligerswerk gaat Wilma ook meedoen aan het ‘zusje van….’de Alpe d’HuZus. De Alpe d’HuZus is alleen voor vrijwilligers en naasten van deelnemers. Dat leek Wilma ook wel iets, dus binnen ‘no time’ had zij zich aangemeld voor de Alpe ‘d HuZus om op woensdag 31 mei a.s. één keer (is maximaal) fietsend de Alpe ‘d Huez op te gaan.

Donaties en support van harte welkom!
Dus nu flink in training. Je ziet Mark en Wilma dan ook regelmatig op hun racefiets voorbij komen. En over twee weken moeten ze het waar maken, één keer en zes keer de bergreus Alpe d’Huez bedwingen in de strijd tegen kanker. Hiervoor is veel geld nodig. Donaties en support is welkom! Ga naar hun persoonlijke pagina:
https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/wilmadejonghagting_1
https://deelnemers.opgevenisgeenoptie.nl/markdejong_1
 Alle donaties gaan rechtstreeks naar het KWF (anti-strijkstokbeleid).

Meer weten over Big Challenge, http://www.bigchallenge.eu/
Meer weten over de Alpe d’HuZes, https://www.opgevenisgeenoptie.nl/

Namens het KWF (en Mark en Wilma), alvast hartelijk dank!
Niemand meer dood aan kanker, dat wil jij toch ook?

Bijschrift foto: Op 1 juni a.s. gaat Mark de Jong de Alpe d'Huez beklimmen. De duursporter uit Wezup wil de Franse bergreus in totaal zes keer beklimmen. Zijn vrouw Wilma is niet alleen supporter, maar gaat op 31 mei ook de uitdaging aan. Wilma gaat één keer fietsend de Alpe d'Huez bedwingen. Dat allemaal voor het goede doel: zoveel mogelijk geld ophalen voor de bestrijding van kanker. (Foto: Jos Grootscholten)

Oes Eig'n Kraantien d.d. 16 mei 2017.

 

 

 

Plaats reactie

De redactie houdt zich het recht voor ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is of beledigende inhoud bevat.

Beveiligingscode
Vernieuwen

Zoeken in de site

Sportnieuws

vv Sweel haalt ruim 2.500 euro op voor NCFS

vv Sweel heeft vorige maand tijdens tal van sponsoracties meer dan 2.500 euro opgehaald voor de Nederlandse Cystic Fibrosis Stichting (NCFS). De stichting maakt zich sterk voor mensen met de taaisli...

woensdag, 12 juni 2019

Lees verder

Zwembad Zweeloo Cross Triathlon haakt in op Zuidenveldfeest

Finish derde editie - op zaterdag 13 juli – op feestterrein. Op zaterdag 13 juli a.s. staat de derde editie van de Zwembad Zweeloo Cross Triathlon op het programma. Het duurspo...

woensdag, 12 juni 2019

Lees verder

Geslaagde seizoensopening Zwembad Zweeloo

Samen staan we sterk! Dat is één van de pijlers van stichting Zwembad Zweeloo en dat werd zaterdagmiddag tijdens de opening van het nieuwe zwemseizoen 2019 opnieuw onderstreept. De opening werd fe...

dinsdag, 14 mei 2019

Lees verder
Willekeurige foto