.

.

 

.

Opening Zomerexpositie in de Kunstspieker met verrassend veel moois

Met de zomer in aantocht, is het weer tijd voor wisseling van de kunst in de Kunstspieker. Na alle fraaie kunst van het voorjaar overtreffen de exposanten zich en brengen opnieuw verrassend mooi werk. Niet alleen spannende schilderijen en bijzonder keramiek maar ook sculpturen en fotowerk vormen samen een zeer divers geheel. De opening van deze expositie valt dit keer op 17 juni.

Deze dag is de vernissage met een klein feestje van 14.30 tot 17.00 uur. We nodigen u van harte uit om al dit moois te komen bekijken. Op deze dag zullen diverse kunstenaars aanwezig zijn om samen met u in ongedwongen sfeer de kunstwerken te bewonderen. De Galerie is daarna iedere zaterdag en zondag geopend van 13.00 tot 17.00 uur.
'KunstSpieker Zweeloo' Toont Regionaal Talent. De Galerie is stilaan een bekende plek voor kunstminnend Drenthe geworden. Steeds meer kunstenaars en kunstliefhebbers weten de weg erheen te vinden. Ook nu weer was er veel animo om hier te exposeren. Nog steeds is en blijft het doel van de galerie dat ze een laagdrempelig podium wil zijn voor regionaal talent: een plek waar kunst-makers hun werk kunnen laten zien aan een breed publiek. Een concept dat door deze groep dan ook met enthousiasme is begroet.
Guus en Margareth zijn zelf actief in de kunst en hebben al de nodige ervaringen opgedaan met eigen exposities op andere locaties. Ervaringen waarmee ze bij het opzetten van hun eigen kunstgalerie hun voordeel konden doen. Margareth hierover: “Wij hebben gemerkt dat het voor onze doelgroep moeilijk is hun werk aan het grote publiek te kunnen laten zien. Je moet stad en land afreizen wanneer je een expositie wilt regelen. Te vaak krijg je een afwijzende reactie of je werk komt op een onopvallende plaats te hangen.” Guus vult aan: “In onze regio barst het van het talent en wordt er prachtige kunst gemaakt. Kunst die weliswaar bekend is bij familie en vrienden, maar niet bij het grote publiek. Wij zouden graag zien dat die mensen hun werk zichtbaar maken op een locatie die recht doet aan hun creativiteit. Die plek bieden wij.”
Bij KunstSpieker Zweeloo is de werkwijze als volgt: Kunstenaars kunnen voor een kwartaal 'een spijker of een sokkel lenen' om hun werk GRATIS te presenteren aan een breed publiek, zowel in de galerie als op de website.
De Galerie volgt de seizoenen, dus 4 exposities per jaar: de lente-, zomer-, herfst- en winterexpositie. Regionale kunstenaars kunnen zich nu al melden om een Spieker of een Sokkel te reserveren. Het is ook mogelijk al een reservering te maken voor een latere datum.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 13 juni 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel