.

.

 

.

Mooie 9e plaats Iris Offerein op NK jeugd wegwielrennen

Iris Offerein heeft tijdens het Nederlands kampioenschap wegwielrennen voor de jeugd een verdienstelijke negende plaats in de wacht gesleept. De 14-jarige wielrenster uit Meppen leverde in een sterk bezet deelnemersveld een knappe prestatie.

Op het NK, dat afgelopen zaterdag in Amersfoort werd verreden, kregen de in totaal 44 deelnemers (leeftijdscategorie 14 jaar) een bijzonder lastig klimparcours voor de kiezen. ‘De finish was boven op de Galgenberg, met een stijgingspercentage van 6%. Er moesten door ons in totaal dertien rondes van twee kilometer worden afgelegd en dus ook veertien keer de Galgenberg op. Deze berg deed zijn naam als laatste klim echt eer aan. Veel rensters die normaal met de sprint voorin zitten moesten dan ook al vroeg in de wedstrijd lossen’, blikt Iris terug. De jeugdige Meppenaar, lid van de Peddelaars uit Hoogeveen, was van meet af aan echter goed bij de les en kon met de kopgroep mee tot de finish. Ze passeerde uiteindelijk op een keurig negende plaats de eindstreep.

Op het NK In Amersfoort kwam ook haar 13-jarige broer Chris, eveneens lid van De Peddelaars, in actie. Chris startte met 65 anderen in de leeftijdscategorie jongens 13 jaar. Het werd een mooie en spannende wedstrijd in een zeer hoog tempo. Chris kon lang mee met de voorste groep, maar moest uiteindelijk toch lossen.

Iris en Chris kunnen terugblikken op een mooi en leerzaam NK. Broer en zus gaan zich nu richten op het NK Mountainbike, dat op 30 september a.s. in Sittard zal worden verreden.

Bijschrift foto: De beloftevolle wielrenners Iris (14) en Chris (13) Offerein kunnen terugblikken op een mooie en leerzame nationale titelstrijd. Iris eindigde op het NK in Amersfoort zeer verdienstelijk in de top-10.

Oes Eig'n Kraantien d.d. 20 juni 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel