.

.

 

.

Bibliotheek keert terug in Aalden

Iets meer dan twee jaar na de sluiting gaat de bibliotheek in Aalden weer open. Op 16 oktober a.s. heropent de leeszaal, maar wel met minder boeken en in een kleinere ruimte.

In augustus 2015 sloot de bibliotheek vanwege bezuinigingen. Maar de gemeenteraad van Coevorden heeft besloten om geplande bezuinigingen te verzachten. De bieb in Aalden kan daardoor in afgeslankte vorm terugkeren in multifunctioneel centrum De Aelder Meent.

Er is meer goed nieuws, want Aalden krijgt van de provincie en de gemeente Coevorden een totaalbedrag van 62.000 euro uit het fonds Vitaal Platteland. Dat maakt het mogelijk om een projectleider aan te stellen voor het multifunctioneel centrum.

‘Prachtig nieuws’

Volgens voorzitter Hans Terbach van Dorpsbelangen Aalden is dat prachtig nieuws. “Deze projectleider kan nu echt aan het werk en de mogelijkheden verkennen voor de verdere invulling van de Aelder Meent.” Terbach is daar erg optimistisch over. “Er liggen al meerdere concrete plannen. De Aelder Meent wordt echt weer het kloppende hart van het dorp.” (Bron: RTV Drenthe)

 Oes Eig'n Kraantien d.d. 25 juli 2017.

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel