.

.

 

.

Combinaties trotseren natte piste Masters Springen Zweeloo

Het Masters Springen Zweeloo beleefde een natte 12 editie, maar de weersomstandigheden deden uiteindelijk toch weinig afbreuk aan de authentieke charme, waardoor het hippisch festijn zich onder de springruiters, paardensportliefhebbers en sponsors volledig terecht in een grote populariteit mag verheugen. Onze fotograaf Monique Jonkman-Koolen bracht het fraai en treffend in beeld.

Bijschrift foto Volleybal:  Voordat de paarden beslag namen van de Masters Arena, werd het hippisch evenement vrijdagavond ingeluid met het Masters Volleybaltoernooi. Aan het zeer geslaagde sportieve festijn namen diverse teams uit de regio deel. De finale werd een replay van vorig jaar. De formatie van het Roelof van Echten College uit Hoogeveen, met Gert Willems en Jaap Scholing in de gelederen, versloeg Obesitas on Tour uit Schoonoord met 25-21. Het team van Team "De Westermoaties" (foto) viel net buiten de prijzen, maar meedoen was voor hen belangrijker dan winnen.

Team "De Westermoaties" met staand v.l.n.r. Arnald Epping, Regiena Werkman, John Pronk, Hester Pronk, Sandra Pol en Rolf Nijhoving. Zittend v.l.n.r.: Jordy Werkman, Eline Wierenga, Charel Werkman en zittend op voorgrond: Frederique Epping

Bijschrift foto Jachtspringen: Ook het jachtspringen maakte weer onderdeel uit van het Masters Springen. Dit is een concours waarbij wendbaarheid en snelheid een belangrijke rol spelen. Bij het jagen komt het aan op het denkvermogen van de ruiter en de mogelijkheden van het paard. Daarom kregen de ruiters in de kletsnatte Masters arena keuzemogelijkheden. De ruiters moesten zondag uitzoeken wat voor hun paarden uiteindelijk de beste en minste natte route was. Dat maakte dit onderdeel zeer uitdagend! De 18-jarge amazone Anouk Vos uit Dalerveen (foto) zette de snelste tijd op de klokken. .

Bijschrift foto Bixies:Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. De organisatoren van het Masters Springen Zweeloo willen daarom ook de jeugdige amazones en ruiters een podium bieden. Afgelopen zaterdag gaven tijdens RABO Bixies tientallen kinderen acte de présence. Tijdens de Bixie-wedstrijden is het niet alleen belangrijk hoe de ruiter of amazone op de pony zit, maar ook hoe ze er mee omgaan. Het is de aanloop naar de wedstrijdsport.

Bijschrift foto Masters Springen: Eric ten Cate heeft zondagmiddag in een spannende finale het met 1.500 euro gedoteerde Masters Springen Zweeloo op zijn naam geschreven. De springruiter uit Geesteren zette met Blue Sky in de barrage de snelste tijd (25.97) op de klokken. Op de tweede plaats eindigde Remco Been (26.08) en Lennard de Boer (27.79) werd derde. Op de foto wordt Eric ten Cate geflankeerd door Joop Beukers en Johan Ziengs.

Ruim 2.000 toeschouwers werden zondagmiddag door de elite der Noord-Nederlandse springruiters getrakteerd op een waar spektakelstuk. Na drie ronden eisten van de tien deelnemende combinaties er vijf er een plaatsje op in de finale.

Oes Eig'n Kraantien d.d.1 augustus 2017.

 

Plaats reactie

De redactie behoudt zich het recht voor, ingezonden reacties niet te publiceren, indien de redactie meent dat deze reactie onnodig kwetsend is, of beledigende inhoud bevat.

Informatie

Zweeloo-digitaal is een initiatief van en voor inwoners uit de regio Zweeloo en omstreken en voor iedereen die interesse heeft in de regio. Het is een niet-commerciële website. Als u aanvullingen, tips of journalistieke inbreng heeft ontvangen wij die graag. Wij kunnen onze website daar weer mee verbeteren.
Rechts hiervan kunt u het Contactformulier openen.

DB Sweel